İskeçe Milletvekili Burhan Baran: Elektrik faturalarından illegal şekilde pay aldıklarını tespit ettik

    Previous Next

    İskeçe Milletvekili Burhan Baran: Elektrik faturalarından illegal şekilde pay aldıklarını tespit ettik

    İskeçe Milletvekili Burhan Baran, bazı belediyelerdeki camilere illegal olarak  elektrik faturası kesildiğini, şimdiye kadar  olaya müdahale edilmediğini ve girişimleri sonucunda konunun düzeltileceğini belirtti.

     

    Burhan Baran'ın açıklaması şöyle:

     

    Yıllardır, belki üzerinde durulmayan belki de es geçilmiş olan köylerimizdeki, vakıf malları ile ilgili milletvekili seçilmemden bu yana yaptığımız çalışmalardan sizleri de gerek sosyal medya, gerek köyleri ziyaret ederek, gerekse de basın aracılığı ile bilgilendirmeye çalıştım.

    Son olarak Xanthi ( İskeçe ) ve Miki (Mustafçova) Belediyesi sınırları içindeki, camilerimizden alınmaz iken, Avdira Belediyesindeki tüm camilerimizden, Topiros (İnhanlı) Belediyesinde bazı camilerimizden elektrik faturalarından illegal şekilde pay aldıklarını tespit ettik.

    Bu iki belediyemizde, gerek belediye başkanları, gerekse bu belediyelerimizdeki seçilmiş iktidar ve muhalefet azınlık belediye azaları ile birlikte görüşerek bir çalışma başlattık. Olayın, kasten yapılmadığı, yıllardır bu ve bu şekildeki konuların üzerine kimsenin eğilmediğinden dolayı var olduğu ve hemen çözüm yollarının araştırılıp konunun çözülebileceği yetkililerce bizlere bildirildikten sonra, hemen bölgedeki bu haksız uygulamaya maruz kalan camii mütevelli heyetleri ile bağlantıya geçilip çalışmalar başlattık.

    Dün akşam, Avdira Belediyesi, belediye meclisinde konu tartışılarak hemen çözüme gidilmesi için gerekli işlemlerin ΔΕΗ (Devlet Elektrik Kurumu) nezdinde başlatılması konusunda karar alınmıştır. Aynı konuda Topiros (İnhanlı) belediye başkanının kararı ile çözüm için çalışmalar başlatılmıştır.

    Şahsım ve halkım adına, bu konunun çözümü için iki belediyemizin başkanları ve belediye azalarına bizlerle birlikte yürüttükleri ortak çalışma için teşekkür ederim. ΔΕΗ (Devlet Elektrik Kurumundan) gelecek cevaptan sonra, bu alınan haksız kesintinin Camilerimizin üzerindeki maddi yükü hafifleteceğini ve bu şekilde azınlığımızın, köylerimizdeki vakıfları ile ilgili sorunlarını çözmek için daha birçok çalışmamızın olduğunu ve çözümlendikçe, halkımla paylaşacağımı sizlere duyurmak isterim.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.