Önder Mümin test sonuçlarını açıkladı

    Önder Mümin test sonuçlarını açıkladı

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin 19 Haziran Cuma günü, Ayazma köyünde yapılan covid-19 testleri sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

    Yassıköy Belediye Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Önder Mümin, test sonuçlarıyla ilgili bilgiler verdi. Başkan Mümin, toplantıda sözlerine, “Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu (EODY) yetkilileri tarafından 17 – 18 Haziran tarihleri arasında Yassıköy belediyesine bağlı Ayazma ve Bulatköyde Covid-19 testleri yapıldı. 17 Haziranda Ayazma köyümüzde 162, Bulatköyde 27 test yapıldı. 18 Haziran tarihinde 174 test, Bulatköyümüzde gerçekleştirildi. Toplam test sayımız 263. Resmi olmayan sonuçlara göre yapılan test sonuçlarının tamamı negatif. Ama bu arada resmi olarak yetkililerin açıklama yapmasını beklememiz gerekir” diyerek başladı.

    Önder Mümin konuşmasının devamında şunları aktardı:

    “Yassıköy belediyesinde resmi açıklamalara göre vaka sayımız toplam 6. Bunlardan 5 vatandaşımız Ayazma köyü ikametli, bir vatandaşımız da Bekirli köyü ikametlidir. 36 yaşından Ayazma ikametli bayan arkadaşımız ve 47 yaşında Bekirli ikametli erkek arkadaşımız, Dedeağaç Devlet Hastanesi’nde kontrol altına tutulmaktadırlar. Diğer dört vatandaşımız da evlerinde karantina altında bulunmaktadırlar. 36 yaşında ve ilk vakamız olan bayan arkadaşımızla da dün telefonda görüştüm. Kendisinin hızlı bir şekilde iyileştiğini ve en kısa sürede ailesinin yanına döneceği haberini aldım. 47 yaşında olan Bekirli köyündeki vatandaşımız için de hiçbir şekilde endişe edilecek durumun olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu anlamda covid-19 vakalarının artmasının söz konusu olmdığını önemle belirtmek istiyorum.”

    “BELEDİYE YÖNETİMİ ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTIR, BUNDAN SONRA DA YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR”

    Ayrıca Ayazma halkına testlere gösterdikleri katılımdan dolayı ve hükümetin uyguladığı önlemlere uymalarından dolayı teşekkür eden başkan Önder Mümin, “Bunun yanı sıra hem bakanlık yetkililerine, hem Gümülcine ve Dedeağaç Hastanesi yetkililerine, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı’na EODY yetkililerine hızlı, yeterli, yerinde önlemleri için teşekkür ediyorum. Belediye yönetimimiz de elimizden geldiğini yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

    Son olarak Ayazma köyündeki karantina süreciyle ilgili bilgiler de veren Önder Mümin, “Ayazma köyünde çiftçilerimiz ve hayvan üreticilerimizle alakalı halkımızın belirli talepleri vardı. İlk test sonuçlarını almadan bu konuda karar vermek istemedik. Bu yetkinin verilecek iznin belediye başkanına ait olduğunu belirtmek istiyorum. Hayvan üreticilerimiz konusunda hiçbir sıkıntı mevcut değil, tüm hayvan üreticilerimiz ağıllarına gidip işlerini yerine getirebilirler. Çiftçilerimiz konusunda da günün belirli saatlerinde izin verileceğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

    “HERKESE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM, FAKAT HER ŞEYE RAĞMEN ÇOK DİKKATLİ OLALIM”

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin sözlerini, “Ellerimizi sık sık yıkıyoruz, sosyal mesafeye uyuyoruz, gerekli yerlerde maske kullanımına devam ediyoruz. Toplu ve kalabalık ortamlardan kaçınıyoruz. Herkese geçmiş olsun diyorum. Fakat her şeye rağmen çok dikkatli olalım, rehavete kapılmayalım, boşlukta bulunmayalım” diyerek tamamladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.