BDİ’nin Türk adaylarından ‘İlk Arnavut Başbakan’ platformuna destek

    BDİ’nin Türk adaylarından ‘İlk Arnavut Başbakan’ platformuna destek

     

    Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) tarafından seçim öncesi oluşturulan “İlk Arnavut Başbakan” platformuna partinin farklı etnik kökenli adaylarından destek geldi.

    Türk kökenli İsmail Yahoski ve Sead Zeynel ile Boşnak kökenli Rafet Muminoviç ve Makedon kökenli Meri Nikolova Bucaku bugün yaptıkları açıklamalarla bu platforma destek verdiklerini duyururken, Arnavut Başbakan fikrinin sadece bu ülkede yaşayan Arnavut toplumuna değil tüm toplumlara faydalı olacağı yönünde mesajlarını aktardı.

    Plasnica Belediye Başkanı İsmail Yaoski, yaptığı açıklamasının başında, “Ben İsmail Yahoski, çok etnikli yaşamın örnek olarak gösterilebileceği Plasnica’nın Belediye Başkanıyım. Biz Türk etnik topluluğuna mensubuz” ifadelerini kullandı.

    Yahoski, ‘İlk Arnavut Başbakan’ platformunu olumlu karşıladığını ifade ederek, bu fikrin ülkedeki tüm topluluklarının eşit haklara sahip olmalarının yolu açacağına inandığını söyledi.

    ‘Günün birinde neden bir Türk kökenli soydaşımız başbakan olmasın’

    Diğer Türk kökenli aday Sead Zeynel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    “İsmim Sead Zeynel, Tük kökenli iç hastalıklar uzman doktoruyum. Mesleğimde her gün çok sayıda vatandaşla karşılaşıyorum. Sıkıntısı olanlar, hastalık veya kaygı içinde olanlara etnik köken ve dini mensubiyeti ile alakadar olmayan sorunlar içinde alakadar olmayan sorunlar ile karşılaşıyorum. Her gün bir tek kendi sağlıklarına kavuşmak için çaba gösteren tüm etnik topluluklardan ve dinlerden vatandaşlarla görüşüyorum. Biz doktorlar insanları sağlıklarına kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkese eşit davranmayı ve herkesle gerektiği kadar mücadele etmeyi biliriz. Ancak toplumda özellikle siyasette bu her zaman böyle değildir. Bu yüzden çok etnikli demokrasi gerçekten istiyorsak çoğunluk olmayan etnik toplulukların haklarını geliştirmek için sürekli çalışmalıyız. Tabii ki bu sorumluluklarımızı arttıracak fakat bir toplum ve devlet olarak daha güçlü olacağız. Belirtmek isterim ki ilk Arnavut başbakan platformu sadece Arnavut milletine fayda sağlamakla kalmıyor aynı zamanda tüm etnik topluluklara ve ülkedeki herkes için yer olduğuna dair açık bir işarettir. Öyle ki günün birinde bu ülkede neden bir Türk kökenli soydaşımız başbakan olmasın. Böylece ben Sead Zeynel bu fikri tam olarak destekliyorum. Çok etnikli bir topluma inanan herkesi bizimle birlikte olmaya davet ediyorum.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.