Milletvekili İlhan AHMET, çiftçilere faizsiz kredi verilmesini istedi

    Milletvekili İlhan AHMET, çiftçilere faizsiz kredi verilmesini istedi

     

    Rodop Milletvekili İlhan AHMET, AB Tarımsal Kalkınma Programları’ndan her çiftçiye 5.000 €, küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerine ise 50.000 €’ya kadar nakit akışı sağlayacak komisyon kararının ülkedeki çiftçiler için de uygulanması için hükümete çağrıda bulundu.

    Tarım Bakanı’na hitaben sunduğu soru önergesiyle konuyu meclis gündemine getiren Milletvekili İlhan AHMET, koronavirüs salgınının etkileriyle mücadele kapsamında önerilen bu yeni tedbir paketinde yer alan faizsiz kredi imkânından yalnızca işletmelerin değil, çiftçilerin de faydalanabileceğine dikkati çekti.

    Buna göre, ilgili bakanlığın AB fonlarından bankalara aktaracağı planlanan paradan, özellikle az gelirli çiftçilere yönelik 5.000 - 50.000 € arası faizsiz kredi verilmesini talep etti. Milletvekili tarım bakanına, “Bu ikinci destek paketi ile üye ülkelere verilen başka bir imkânsa kullanılmayan fonların, AB bütçesine iade edilmesi yerine Tarımsal Kalkınma Programları’na aktarılarak yeniden dağıtılabilecek olmasıdır. Düşük gelirli çiftçileri, bu plana dahil ederek faizsiz kredi alabilmelerini sağlamayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.