Azınlık sağlık çalışanları bayram namazının kılınmamasını tavsiye etti!

    Azınlık sağlık çalışanları bayram namazının kılınmamasını tavsiye etti!

     

    İskeçe milletvekili Burhan Baran'ın basına gönderdiği bildiriye göre, bir grup Batı Trakya Azınlık sağlık çalışanı,  salgın dolayısıyla bayram namazının kılınmaması gerektiğini tavsiye etti!  Bildiride sağlık çalışanlarının imzaları ise yer almadı.

    Milletvekili Burhan Baran'ın basınla paylaştığı bildiri  şöyle:

     

    BATI TRAKYA AZINLIK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BASIN BİLDİRİSİ

    Bizler, sağlık dünyasının Batı Trakyadaki Azınlık Neferleri olarak, son günlerde halkımızın sanki Dünyada, Ülkemizde ve bölgemizde bir pandemi yaşanmamış gibi, tedbirleri pek fazla uygulamadan hareket ettiklerini maalesef gözlemliyoruz.

    Alınan tedbirlerin hafifletilmesi ile birlikte Camiilerimizde Sosyal mesafe önlemleri doğrultusunda Teravih, Cuma ve Vakit Namazlarının gerekli tedbirler alınarak kılınabileceği, cenazelere katılabileneceği duyuruldu.

    24 -05- 2020 Pazar günü ise, yine bu tedbirlere uyarak Bayram Namazının Camiilerimizde kılınabileceği Hükümet yöneticileri tarafından açıklandı. Özellikle bu alınan kararlar halkımız arasında olumlu ve sevinç ile karşılanırken, hastalığın seyrini ve birbirimize aktarma ortamı hakkında biz sağlık çalışanlarını tedirginliğe sevk etmiştir. Biliyoruzki, Bayram Namazlarımız Vakit ve Teravih Namazlarımızdan kat kat fazla cemaatle kılınıyor. Alınan sosyal mesafe kuralı doğrultusunda, en büyük Camiimizde 30 40 kişi namaz kılacak. Peki diğerlerine ne olacak? yani bu 30- 40 kişi nasıl tespit edilecek, bunlar haricinde namaza gidenler nasıl Camiilerimize alınmayacak. Hükümet yetkililerince alınan karar doğrultusunda, Camiiler dışında hiçbir ortamda Namaz kılınmasına izin verilmeyecektir. Bayram Namazı esnasında sosyal mesafeyi korusak bile, Namaza geliş ve Namazdan sonra, sosyal mesafenin korunabileceğine inanamadığımız için, bu durumdan sonra eğer hiç arzu etmediğimiz sonuçlar ortaya çıkmaya başlar, Allah korusun vakalar artarsa, biz Batı Trakyada Azınlık üyesi Tıp Dünyası Çalışanlarının çoğunluğunu temsil eden bir grup olarak, bu konuda siz değerli halkımızı uyarmak sorumluluğunu hissettik.

    Bu ortamda oluşacak sorunun geneli etkileyebileceğini ve toplum olarak sorumlu tutulabileceğimizi düşünerek, toplu ortamlarda bulunmamızın halk sağlığı açısından sakıncalı olacağını, hatta Namaz haricinde Bayramlaşma geleneğimizi çekirdek ailemiz çerçevesinde (Anne Baba Çocuklar) dar tutarak, çok sevdiğimiz, saydığımız, yüksek risk gurubunda bulunan yaşlılarımızla bayramlaşma geleneğimizi bu Bayram sosyal medya ve diğer teknolojik aletlerle yapmamız ve bu doğrultuda Batı Trakya genelinde Teravih ve özellikle Bayram Namazının bu ortamda kılınmasının toplum sağlığı açısından oluşturabileceği büyük sorunlarıda göz önüne alarak, Tüm Kurum ve Kuruluşlarımızın ortak kararı ile Kılınmaması yönünde karar alınması tavsiyemizdir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.