Avrupa İş Konseyleri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile buluştu

    Avrupa İş Konseyleri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile buluştu

    DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ve diğer Avrupa İş Konseyleri Başkanları, Ruhsar Pekcan ile video konferans gerçekleştirildi.

    DEİK Başkanı Nail OLPAK’ın başkanlığında, Balkanlar ve Avrupa’da yaşanan Covid-19’un küresel ticarete etkileri, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının almış olduğu önlemler, sorunlar dile getirildi.

    Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

    "Covid-19 sonrası ticaretin seyri, Türkiyenin en önemli ticari partneri Avrupa Birliği ile ticareti geliştirme konuları ele alınmştır. Sayın Bakan; iş dünyasının,ihracatın önünü açmak için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulamıştır.

    Komşu Yunanistan ile ticari hacmin büyüyebileceğini vurgulayan Levent SADIK AHMET, Yunanistan’ın Covid-19 da başarılı olduğunu aktarmış, Türk ve Yunan iş insanlarının pandemi sonrası için hazırlık yaptıklarını ithalat ve ihracatın devam ettiğini aktarmıştır.

    Bünyemizdeki şirketlerden örnek vermek gerekirse; Türkiye’ye Pamuk ithalatımız devam etmektedir.

    Paketleme tesisimiz içinde Türkiye’den ambalaj ve paketleme malzemelerimizin ithalatınıda sorunsuz gerçekleştirmekteyiz. İş Konseyi olarak Yunanistanda işbirliği içinde olduğunuz Sosyal Toplum Kuruluşları ile sürekli temas içindeyiz. Sorun yaşayan şirketlere birlikte çözüm arıyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.