Yeni turizm sezonu nasıl başlayacak?

    Yeni turizm sezonu nasıl başlayacak?

     

    Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) Koronavirüs Salgını nedeniyle yeni önlemler açıklamaya hazırlanıyor. Böylece turizm tesislerinin ve seyahat eden insanların yeni düzene nasıl ayak uyduracakları belirlenmiş olacak. Önlemlerin iki hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir.

    WTTC Başkanı Gloria Guevara, yaptığı açıklamada bütün ülkelerin mutabık kalması halinde ortak bir sağlık protokolü hazırlanacağını, protokolde yeni teknolojileri de kullanarak sağlık kurallarına uyulması halinde turizm sezonunun başlayacağını belirtti.

    Guevara , Dünya Sağlık Örgütü’nün belirleyeceği kurallarla turizm hareketlerinin başlayacağını; dijital teknoloji, el dezenfekte noktaları, ödemelerde kart kullanımı, iki kata kadar asansör yerine merdiven kullanımı, odaların sık sık temizlenmesi, havalimanlarında sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı v.d önlemlerin alınacağı belirtti..

    Turizmde “Yeni düzen” nasıl başlayacak

    WTTC’ye göre, önce iç turizm başlayacak. Devamında komşu ülkeler, farklı bölgeler ve kıtalar arasında olacak. Ayrıca Covid-19 Pandemisi’ne karşı daha az hassas olan 18-35 yaş arasında olanlar ilk seyahat edecekler arasında yer almaktadır.

    WTTC’ye göre, salgın dolayısıyla turizm ve seyahat dalı 2,7 trilyon dolar zarar ederken, 100 milyon çalışan da işini kaybetmiş durumda.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.