Peças açıkladı: Hangi işletmeler ne zaman açılıyor?

    Peças açıkladı: Hangi işletmeler ne zaman açılıyor?

    Hükümet Sözcüsü Stelios Peças alınan tedbirler kapsamında önümüzdeki günlerde hangi işletmelerin açılacağıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

    Başlangıçta kuaförlerin ve daha sonra bazı büyük şirketlerin belirli önlemler kapsamında açılacağının sinyalini veren Peças, daha detaylı açıklamanın yarın saat 18:00’da Başbakan Kiryakos Miçotakis tarafından yapılacağını belirtti.

    “HEP BİRLİKTE YENİDEN NORMALE AŞAMALI GEÇİŞLE DEVAM EDECEĞİZ”

    Vatandaşların bireysel sorumluluk ve kolektif bir olgunluk gösterdiklerini belirten Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, benzer nüfusa sahip diğer gelişmiş Avrupa ülkelerine kıyasla, vürüsle mücadeledeki başarılarının anlık olmadığını dile getirdi. Peças açkılamasında, “Sıkı önlemlerin amacının evimizde sonsuza kadar kilitli kalmak değil. Amacımız, bir noktada hayatımızı geri alabilmekti. Bundan sonraki süreçte bize eşlik edecek tüm gerekli alışkanlık ve davranışları koruyacağımızın açık bir şekilde belirtilmesi, esas olarak mesafelerin, kişisel hijyen ve koruma önlemlerinin ve uzmanlar tarafından belirtilen ek önlemlerin gözetilmesiyle ilgilidir. Zor zamanlarda Yunanlıların birleştiğini ve bunu başardığımızı gösterdik. Hep birlikte yeniden normale aşamalı geçişle devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

    Mağazaların ve işletmelerin art arda yeniden açılmasıyla ilgili olarak yarın saat 18: 00'da Başbakan Kiryakos Miçotakis’in açıklamalarda bulunacağını hatırlatan Peças, sözlerine şöyle devam etti:

    BAŞLANGIÇTA KUAFÖRLER AÇILACAK

    “Başlangıçta kuaförler ile perakende ve kişisel hijyen şirketleri halkın hizmetine ilişkin özel kurallarla açılacak. Daha sonra eğitim seviyeleri yavaş yavaş ve makul bir zamanda açılacaktır. Bir sonraki aşamada, en büyük şirketler açılacak. Bir sonraki aşamada ibadet yerleri özel kurallar ve önlemler ile açılacak. Daha sonra, başlagıçta otel birimleri on iki aylık bir süre için açılacak. Ulaşım ve mevsimlik turistik konaklama konusu, Haziran ayının sonunda yada Temmuz ayının başına kadar çözülecek.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.