TİKA doğudaki Yörük Türk ailelerine yardım paketi dağıttı

    TİKA doğudaki Yörük Türk ailelerine yardım paketi dağıttı

     

    Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Kuzey Makedonya’da COVİD-19 salgını nedeniyle ailelere yönelik başlattığı gıda, temizlik ve hijyen malzemesi yardımı devam ediyor.

    Bugün Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden ve ADEKSAM Başkanı Tahsin İbrahim’in katılımıyla Kuzey Makedonya’nın Yörük Türk köylerinde ailelere yardım paketleri dağıtıldı.

    Kılavuzlu, Pırnalı, Kutsa, Yonuzlu, Edepli, Kurfalı, Ocalı, Kepekçeli, Gaber ve Radanya köylerinde yapılan dağıtım sırasında köy sakinleri Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini iletti.

    Yardımlar geçtiğimiz hafta Cuma günü Üsküp çevresindeki Koliçan ve Pagaruşa köylerinde başlatılmıştı. Gıda, temizlik ve hijyen malzeme dolusu paket dağıtımının yarın da Debreşte ve Lajani köylerinde devam etmesi bekleniyor.

    116 yerleşim biriminde 2 bin 500 aileye yardım paketi

    Bilindiği üzere COVİD -19 salgını Kuzey Makedonya genelinde pek çok aileyi asgari yaşam şartlarını karşılamada büyük zorluklarla karşı karşıya bırakmıştır. Ülke genelinde 16 Belediye sınırları içerisinde yer alan 116 yerleşim biriminde yaşayan yetimler, yaşlılar, engelliler, kronik hastalar ve ihtiyaç sahibi kesimlere yönelik olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, ülkedeki STK’lar işbirliğinde 2 bin 500 adet yardım paketinin dağıtımı gerçekleştirilecektir.

    Kuzey Makedonya’da COVİD -19 salgını nedeniyle ailelere gıda, temizlik ve hijyen malzemesi yardım paketi dağıtımı Abdülhakim Hikmet Doğan (ADEKSAM) işbirliğinde gerçekleştiriliyor

    yenibalkan.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.