Miçotakis: “155 bin işsize 400 euroluk ödenek sağlanacak”

    Miçotakis: “155 bin işsize 400 euroluk ödenek sağlanacak”

    Başbakan Kiryakos Miçotakis ülkede koronavirüsün vakaları nedeniyle alınan tedbirlere uyum ve güven gösteren vatandaşlar teşekkür etti. Ayrıca Miçotakis, uzun süre işsiz olan 155 bin kişiye de 400 euroluk ödenek yapılacağını açıkladı.

    Hükümetin işsizlerle ilgili programlarından da bahseden başbakan Miçotakis, tedbirlerden dolayı oluşan olağanüstü hal nedeniyle zor durumda olan 155 bin kişiden oluşan işsizler grubuna 400 euroluk olağanüstü mali yardım yapılacağını açıkladı.

    2020 yılının durağanlığı büyük olduğundan dolayı bu güne kadar, sağlığı ve sosyal uyumu korumak için refahın bir kısmının bilinçli olarak feda edildiğini belirten Miçotakis, güvenilirlik ve ciddiyet bakımından ise ülkenin geçmişin aksine bugün büyük bir avantaja sahip olduğunu ifade etti.

    Ülkede koronavirüse karşı bir savaş verildiğini, devam eden bir savaş için rezerve gerektiğini ve bunun için ulusal sermayenin boşa harcanmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Miçotakis, şimdiye kadar yapıldığı gibi bundan sonra da krizin yükleri adil bir şekilde paylaşılacağını belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.