Metios’tan Ramazan ve Paskalya uyarısı!

    Metios’tan Ramazan ve Paskalya uyarısı!

    Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Koronavirüs salgını nedeniyle Paskalya uygulamalarında olduğu gibi Ramazan ayında da Müslümanların iftar ve sahurlarını kendi insanlarıyla paylaşmaları gerektiğini vurguladı.

    Eyalet Başkanı Metios yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

    “Biz Ortodoks Hıristiyanlar için, Paskalya en büyük dini bayramdır. Aile ve arkadaşların kutlama masasının etrafında yeniden bir araya gelmeleri için bir fırsattır. Ancak bu yıl Paskalya her yıl bildiğimiz ve yaşadığımızla aynı olmayacak. Toplum olarak bu virüse karşı durmamız ve her birimizin sorumluluğu bireysel olarak alışkanlıklarımızı değiştirmemizi gerektirir.

    Bu yüzden Doğu Makedonya ve Trakya'dan gelen herkese sesleniyorum:

    Bu Paskalya’da köye, babaya veya tatil evimize geri dönmemeliyiz. Evde kalacağız, orada dua edeceğiz ve Paskalya masasını sadece kendi insanlarımızla paylaşacağız.

    Aynı durum 24 Nisan'da Ramazan Bayramı bayramına kadar oruç tutacak olan Müslüman vatandaşlar için de geçerlidir. Evde dua etmeleri ve gece yemeklerini, İftar ve Sahur'u yakın bir çevrede, sadece kendi insanlarıyla paylaşmaları gerekecek. Bu nedenle, bölgemizde ya da yurtdışında yaşıyor olsak da, tüm vatandaşları önlemlere uymaya devam etmeye ve kendimizi de bunları uygulamaya teşvik etmeye çağırıyorum.

    Ve en önemlisi de, bunu bizden daha yaşlı ve savunmasız olan insan insanlara izah etmeliyiz, onlardan uzak durmalıyız çünkü onları seviyoruz ve önemsiyoruz.

    Bu yıl Nisan ayı derin bir dindarlık ayıdır. Aynı zamanda pandemiye karşı mücadelede bir çok durumu belirleyecek aydır. Bu savaşta hepimiz beraberiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.