Levent Sadık Ahmet: “Bu sezon yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz”

    Previous Next

    Levent Sadık Ahmet: “Bu sezon yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz”

    YAKA Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık uluslararası Freshplaza dergisine 2020 Kiraz sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Dünyada yaşanan yeni tip Covid19 virüsü salgını nedeniyle alışkanlıkların da değiştiğine dikkat çeken Sadık Ahmet, “Güvenli ve kontrollü üretim şart. Bölgede değişim var ümitliyiz ve destekliyoruz. Şimdiden Yunanistan genelinde tüm kiraz üreticilerimize hayırlı bir hasat diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Önümüzdeki sezonda YAKA Kiraz Paketleme Tesisi olarak yüzde 25 büyümeyi hedeflediklerini belirten Sadık Ahmet, bu büyümenin nedenlerini şöyle sıraladı:

    -AB ülkelerinin önde gelen süpermarketleri ile direk çalışıyor olmamız.

    -En üst seviye sertifikalara sahip olmamız.

    -İlk günden bu yana hijyen kurallarına uygun paketleme yapıyor olmamız.

    -İyi tarım ve kontrollü tarım uygulamalarını harfiyen uygulamamız.

    -Avrupa Birliği normlarına uygun olmamız.

    -Optik kalibratör ile kirazların boylanması.

    Yaka Paketleme Tesisi olarak tüm hazırlıklarımızı 1,5 ay önce tamamladık.

    Marketlerle sözleşmelerimizi imzalandık “Sipariş vermelerini bekliyoruz

    Tüketici artık hijyen kurallarına uygun paketlenmiş ürün haricinde almaktan çekiniyor.

    Covid-19 pandemik virüs dünyayı sarsmaya devam ediyor.

    Dünyada yaşanan yeni tip Covid19 virüsü salgını nedeniyle alışkanlıkların da değiştiğine dikkat çeken Sadık Ahmet şunları aktardı:

    ALIŞKANLIKLARIMIZ DEĞİŞTİ!!

    “Güvenli ve kontrollü üretim şart. Profesyonel çalışmayı şirket politikası edinmemiş işletmeler için satış pazarlama sıkıntıları var. Ekonomik gücü ve bankalarda kredi muslukları açık olmayan şirketlerin çalışması güç görünüyor.

    Bu yıl üreticinin ödemesini tahsil edemeyeceği şirketlerle çalışmamasını tavsiye ediyoruz. 1 yıllık emek boşa gidebilir. Marketlerin talep ettiği sert ve yeni çeşitlerin tamamını alacağız. Yeter ki tüketim rakamlarında değişiklik olmasın. Personellerimizin bu yılda her yıl olduğu gibi sağlık taramalarından geçirip, ateş ölçümü ve çalışma düzeni gibi tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Üreticilerimizi de en kısa zamanda almaları gereken önlemleri ve mal kabul önlemlerimiz ile ilgili bilgilendireceğiz.

    Tarafımızca verilen programı uygulamayan ve ihracata uygun olmayan kirazları ne yazık ki değerlendirme şansımız bulunmamaktadır. Bölgede değişim var ümitliyiz ve destekliyoruz. Nakliye şirketleri ile sözleşmelerimiz aylar önce yapıldı. Bu yıl hız ve hacim yılı değil kontrollü ve mevcudu koruma yılı olacaktır. Şimdiden Yunanistan genelinde tüm kiraz üreticilerimize hayırlı bir hasat diliyoruz.”

    Haberin detaylarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz;

    https://www.freshplaza.com/article/9207805/we-expect-to-pack-25-per-cent-more-cherries-than-we-did-last-year/

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.