Zeybek dağlık bölgenin yangından korunma riskini meclise taşıdı

    Zeybek dağlık bölgenin yangından korunma riskini meclise taşıdı

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek Sivil Savunma Bakanlığı’na hitaben, İskeçe'nin dağlık bölgesinin yangın riskinden korunması ile ilgili meclise soru önergesi sundu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Sivil Savunma Bakanı'na;

    Konu: "İskeçe'nin dağlık bölgesinin yangın riskinden korunması"

    3 Nisan Cuma öğle saatlerinde İskeçe’nin dağlık kesiminde Mustafçova Belediyesine bağlı Sinikova köyünde çıkan yangında ne yazık ki iki katlı bir ev tamamen yandı .Böylesi zor bir dönemde tam pandeminin ortasında büyük bir ailenin yaşadığı ev tamamen kullanılamaz hale geldi yaşanan bu felakette sevindirici olan ise can kaybının yaşanmamış olmasıdır.

    Yangın söndürme çalışmalarına İskeçe İtfaiye teşkilatından iki araç ve beş itfaiye ekibi katıldı. Ancak, ulaşılması zor olan bölge ve mesafe nedeniyle itfaiyeciler evin tahribatını önleyemedi. Burada İskeçe ile Sinikova arasındaki mesafenin 35km olduğunu vurgulamak gerekir. Yangın çıkış sebebinin araştırmaları sürdürülmektedir.

    Yaşanan bu trajedinin sonucunda İskeçe ve Stavrupoli itfaiye teşkilatlarının bu kadar geniş bir alanın ihtiyaçlarını karşılayamadığını dolayısıyla Mustafçova Belediyesine itfaiye teşkilatı kurma gereksimini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Burada vurgulanması gereken bir nokta da şu ki Mustafçova Belediyesi sakinlerinin sadece evlerini değil dağlık hacmi ve yeşil bitki örtüsü olan bölgenin de koruma görevini üstlenmiş olmalarıdır. Ancak meydana gelecek kazaları önlemek adına bu tür çalışmaların yetkili merciler tarafından yapılması gerekmektedir hatta yüksek yangın riski dönemi başlamadan bölgenin koruma altına alınması gerekmektedir.

    Önce insan hayatının güvenliği,yaşadıkları mülkiyetleri ve çevreyi yangınlardan korumanın önemli olduğunu

    En önemlisi de büyük bir ailenin itfaiyenin zamanında mudahele edememesinden dolayı böylesi zor bir dönemde evsiz kaldığını belirterek sayın bakana yöneltmek istediğim sorular şunlardır

    1-Bölgenin yoğun bitki örtüsü ve ulaşım zorluğunu göz önünde bulundurarak Mustafçova Belediyesine İtfaiye Teşkilatı kurmayı düşünürmüsünüz?

    2-Bu tür felaketlerin tekrarlanmaması adına ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.