Ekonomi Bakanı Staykuras, 10 maddelik yeni ekonomik paket açıkladı!!!

    Ekonomi Bakanı Staykuras, 10 maddelik yeni ekonomik paket açıkladı!!!

     

    Koronovirüs salgınından etkilenen işletmeler, çalışanlar ve işsizler için Ekonomi Bakanı H. Staykuras, 3,8 milyar evroyu içeren yeni önlemeler paketi açıkladı. Bu miktarın 2 milyar evrosu bütçeden, diğer kalan 1,8 milyar evroluk kısım ise Özel Avrupa Fonu’ndan karşılanacak. İşletmelerin ekonomik desteği alabilmeleri için işçi çıkarmama şartı getirildi.

    Staykuras aşağıdaki önlemleri açıkladı:

    Staykuras  aşağıdaki önlemleri açıkladı:

     

    1. Vergi ve harçların ödenmesi 31 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelenmektedir. Koronavirüsten yaklaşık 200.000 işletme ve   600.000 çalışan etkilenmektedir.
    2. İşletmelere geri ödemeli avans destek sağlanacak.
    3. İşletme akitleri geçici olarak sonlandırılan çalışanlara Nisan 2020 başında 800 evro tazminat ödenecek. Devlet sigortanın sağlık kısmını karşılayacak. Bunlara paralel olarak Mart ayındaki vergi borçları 4 ay ertelenmektedir. Bu durumda 500.000 kişi bulunmaktadır ki bunun da Mart ve Nisan ayları dahil  devlete maliyeti 450 milyon evro dır.
    4. Serbest meslek sahipleri ve kişisel işletmelerin vergiyle ilgili tüm vergi sorumlulukları 4 ay ertelenmektedir.
    5. İstihdamı ve çalışanları desteklemek amacıyla Özel Avrupa Fonu 1,8 milyar evro daha desteklenmektedir.
    6. Maske, eldiven, antiseptik ürünler, yaş mendil, sabun ve genel olarak sağlık ve koruma ile ilgili ürünlerde KDV oranı % 24’ten %6’ya indirilmektedir. Antiseptik ürün işletmelerinde kullanılan alkol de bu kapsama alınmaktadır.
    7. Kapanan işletmeler Mart ve Nisan ayı kira borçlarının %60’nı ödeyecekler. Bu durum çalışanların ilk konutları için de geçerli olacak. Bunlara paralel olarak  vergiyle ilgili sorumluluklar, taksit borçları 4 ay ertelenmektedir.
    8. ENFIA ödemelerinde var olan durum korunacak ve yeni nesnel değerler önümüzdeki yıl geçerli olacak.
    9. (ΑΑΔΕ) – Devlet Gelirleri Bağımsız Kuruluşu kamunun işletmelere ve özel şahıslara olan borçlarının hemen ödenmesini sağlayacak. 25/2 – 13/3 tarihleri arasında 218 milyon evro ödenmiştir.
    10. Bankalar işletmeler ve özel şahıslar için kolaylaştırıcı önlemler almalıdır. Son olarak Borsa’nın korunması için önlemler alınmıştır.
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.