Dedeağaç ve Varna Elektrikli Trenle bağlanacak!

    Dedeağaç ve Varna Elektrikli Trenle bağlanacak!

    Bulgaristan ve Yunanistan arasında demiryolu anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Yunanistan adına Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis imzaladı.

    Anlaşma, 26 Şubat 2020 tarihinde Yunanistan’ın Aleks/polis- Dedeağaç kentinde, 4. Yunanistan Bulgaristan Yüksek İşbirliği Toplantısı çerçevesinde imzalandı. Bulgaristan ve Yunanistan sınırında çalışacak olan elektrikli trenle ilgili anlaşmayı Yunanistan adına Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, Bulgaristan tarafından da Ulaştırma, Dijital Politikalar ve İletişim Bakanı Rossen Jeliazkov imzaladı. Toplantıya Yunanistan Başbakan Miçotakis ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da katıldı.

    Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, yaptığı açıklamada “İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi her iki ülkeye de gerek ekonomik ve gerekse de jeopolitik olarak fayda sağlayacaktır. İnanıyorum ki Alex/polis ile Varna kentleri arasındaki elektrikli tren çok modern olacaktır. Bu amaç doğrultusunda karma bir komisyon kurup, AB ile  projenin uygulanabilirliği ve finanse edilmesi konusunda çalışmalar yürüteceğiz.” Görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.