Yassıköy Belediye Başkanı’ndan Referandum önerisi

    Yassıköy Belediye Başkanı’ndan Referandum önerisi

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, 31 Ocak Cuma, belediye binasında yaptığı açıklamada Yassıköy Su Ve Kanalizasyon Şirketi kurulumu için referanduma gidilmesini istedi.

    Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

    “Değerli Yassıköy Belediyesi mensupları;

    4 aydan bu yana sizlerden aldığımız yetkiyi uygulama adına, eşi görülmemiş bir çaba ve gayret içerisindeyiz.

    Maalesef sizlerin bize emanet ettiği tartışılmaz , net  ve tarihi 65.98  % oranındaki yetki, muhalefet listeleri tarafından tanınmamaktadır. Amaçları yapıcı muhalefet değil , bir nevi bizi terbiye edip diz çöktürmektir. Yani halkın iradesi sizlerin iradesine ders verip , diz çöktürmektir. Halkın iradesinin yok sayılmasına izin vermedik bundan sonrada vermeyeceğiz.

    Bildiğiniz üzere Yassıköy Su Ve Kanalizasyon Şirketi’nin kuruluşu tek 1 oy  fark ile meclisimizden onaylanmamıştır. Yassıköy Su Ve Kanalizasyon Şirketi ’nin kurulmasının mutlaka gerekli olduğunu düşünerek sizlerin iradesine gitme kararı aldık.

    Demokrasilerde kararlar ve çözümler tartışılmaz bir şekilde halkın iradesine aittir. Şahsım ve ileri listemiz, sizin yetkiniz ile hareket ediyor yalnız ve sadece  sizlere hesap veriyoruz.

    Bu vesile ile,Su ve Kanalizasyon Şirketi’nin kurulması kararını size emanet ederek belediye meclisimizin alacağı karar ile 8 mart 2020, Pazar günü referandum yapılmasını öneriyorum.

    Referandumun gerçeklesmesi  için meclisimizin  2/3 çoğunluğunun kararı gerekmektedir. Belediye meclis üyelerinin böyle ciddi bir konuda halkın iradesine gitmekten  çekinmeyeceklerini umuyorum.

    Böylece Yunanistan çapında referendum gerçekleştirecek ilk belediye olarak tarihe geçeceğimizi de sizler ile paylaşıyorum.” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.