GTGB: "29 Ocak toplu direniş ve barışçı hak arama mücadelemizin gerçekleştirildiği bir gündür"

    GTGB: "29 Ocak toplu direniş ve barışçı hak arama mücadelemizin gerçekleştirildiği bir gündür"

    Gümülcine Türk Gençler Birliği'nden 29 Ocak mesajı:

    "Azınlığımızın tarihine damga vuran 29 Ocak 1988, duygu yüklü “Milli Bayram” niteliğinde bir gündür. Anlaşmalardan doğan azınlık haklarımızın ve kimliğimizin sistemli baskı ve eritme politikalarıyla aşındırılmasına ve yok edilmesine karşı toplu direniş ve barışçı hak arama mücadelemizin gerçekleştirildiği bir gündür.

    Azınlığımızın birbirinden değerli anılarla dolu ve onurlu bir geçmişe sahip tarihi seçkin kuruluşlarımızdan olan Gümülcine Türk Gençler Birliği,  Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve İskeçe Türk Birliği’nin isimlerinde Türk kelimesi bulunduğu için Yunanistan yöneticilerinin isteği doğrultusunda Yüksek Mahkeme tarafından alınan haksız,  adaletsiz ve uluslararası antlaşma ve sözleşmelere aykırı kapatılma kararına karşı, Türk Toplumunun çok haklı olarak milli kimliğine sahip çıkmak gayesiyle gerçekleştirdiği haksızlığa karşı direniş yürüyüşünün sonsuza kadar asla unutulmayacak çok değerli bir anısıdır.

    29 Ocak 1988 de ulusal benliğinin inkârına karşı toplumumuz susmadı ve gelecekte de asla susmayacağını kararlı bir şekilde gösterdi.

    Bu şanlı yürüyüşün ikinci yıldönümünde (29 Ocak 1990), insanlıktan nasibini alamamış kişiler tarafından çirkin saldırılar gerçekleşti. Bu insanlık dışı eylemleri bugün nefretle kınadığımızı özellikle belirtmek isteriz.

    Bizler bu haklı direnişin 32. yıldönümünde bir Avrupa Birliği üyesi olan ülkemiz Yunanistan’da din, eğitim ve düşünce özgürlüğüne artık saygılı davranılacağı inancını taşımamıza rağmen bugün halen batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığına yönelik, çeşitli uluslararası belgelere konu olan temel insan hakları ihlalleri sürmektedir. Yunanistan Yöneticilerden temeniğimiz Anavatanımız Türkiye ile yapılan antlaşmalarda ve ilişkilerde Batı Trakya Türk Azınlığı göz ardı edilmemesi, olumlu sonuçların bizlere de yansıtılmasıdır. Bu masum isteğimizin gerçekleşmesi ile İnsanlarımız geleceğe daha umutlu bakabilecektir.

    Çocuklarımıza örnek teşkil edecek o görkemli yürüyüşü gerçekleştiren saygıdeğer Batı Trakya Türk Azınlığının her ferdine sonsuz teşekkür ve saygılarımızı sunarız."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.