"Tarımsal Kalkınma Fonu’ndan Trakya’ya aktarılacak miktarın arttırılması bölge çiftçisi için çok önemlidir!"

    "Tarımsal Kalkınma Fonu’ndan Trakya’ya aktarılacak miktarın arttırılması bölge çiftçisi için çok önemlidir!"

    KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya Bölgesi’nin iyileştirilmesi için aktarılması öngörülen tarımsal kalkınma fonu miktarında artış talep etti.

    Tarım Bakanı’na hitaben 21 Ocak Salı günü sunduğu soru önergesinde milletvekili, şimdiye kadar tahsis edilen miktarla, sunulan başvuru ve ihtiyaçların sadece yarısının karşılanabildiğini belirterek, gerekli harcama tutarının tahsis edilen miktarın neredeyse beş katı büyüklükte olduğuna işaret etti.

    2014 - 2020 Tarımsal Kalkınma Programı kapsamında ilan edilen İyileştirme Planları’na Doğu Makedonya Trakya Bölgesi’nden yapılan 1746 destek talebi başvurusunun çoğunun tarım işletmeleri tarafından yapıldığını kaydeden İlhan Ahmet, “Trakya gibi, yaşayan halkın temel ekonomik faaliyetinin tarıma dayandığı bir bölgede başvuruların çoğunluğunun tarım işletmeleri tarafından yapılmış olması tesadüf olmadığı gibi karşılanması zaruri ihtiyaçtır.

    Başvurulara göre gerekli kamu harcama tutarı yaklaşık olarak 129.239.813,28 Euro’dur ki bu miktar, ülke geneli için 316.000.000 Euro olan toplam miktardan Doğu Makedonya Trakya Bölgesi’ne aktarılan miktar olan 28.824.929 baz alındığında takribi 5 katına karşılık gelmektedir.

    Ekonomik destek programlarında sürekli üvey evlat muamelesi gören Trakya çiftçisine söz konusu tarımsal kalkınma programında da adaletsizlik yapılmasına göz yummamaları yönünde ilgili bakanlığa çağrıda bulunuyorum” dedi.

    Milletvekili İlhan Ahmet tarım bakanına hitaben, “2014-2020 Tarımsal Kalkınma Programı kapsamında, Tedbir 4.1. İyileştirme Planları için Doğu Makedonya - Trakya Bölgesi’ne ayrılan fon miktarını arttırmayı düşünüyor musunuz? Yapılan başvuruların tamamının karşılanmasını, ülke genelindeki birincil derece üretime verilecek ağırlığın orantılı olmasın, Doğu Makedonya - Trakya’ nın bölgeye özel kalkınma taleplerine destek verilmesini ve bugüne kadar yapılan dağılımlardaki haksızlıkların giderilmesini sağlayacak olan bu artışı yapmaya niyetiniz var mı?” diye sordu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.