Milletvekili İlhan Ahmet, öğretmenlerin eğitim sistemi dışında bırakılmasını sordu

    Milletvekili İlhan Ahmet, öğretmenlerin eğitim sistemi dışında bırakılmasını sordu

    "ΠΕ73" BRANŞINA AİT ONLARCA AZINLIK OKULU AZINLIK MÜFREDATI YEDEK ÖĞRETMENİ EĞİTİM SİSTEMİ DIŞINDA BIRAKILARAK YOLDA KALIYOR VE İŞSİZLİĞE SÜRÜKLENİYOR

    Rodop ili milletvekili İlhan Ahmet Meclis’ e sunduğu 2721/18-12-2019 protokol sayılı soru önergesi ile, Eğitim ve Din İşleri Bakanı sayın Niki Kerameos’ a,  Trakya’ daki üç ilin değişik Azınlık Okullarında, 2006 – 2007 öğretim yılı itibariyle ve 2018-2019 öğretim yılı da dahil olmak üzere, devamlı eğitim veren Azınlık Müfredatı öğretmenlerinden onbeş (15) yedek öğretmenin, Azınlık Okullarında 10 yıl tecrübeleri olmasına rağmen, bu yıl ilk defa eğitim sistemi dışında bırakılmalarını sordu.

     2017 -2018 eğitim yılı için, Azınlık Okullarının Azınlık Müfredatı (ΠΕ73) için toplamda 50 Yedek Öğretmen işe alınmıştır, geçen yıl 46 olan bu rakam, şu anda sözünü ettiğimiz 2019-2020 eğitim yılında sadece 37 ile sınırlandırılmıştır.

    Milletvekili tarafından Bakana yöneltilen sorular şunlardır:

    A) Trakya’ daki Azınlık Okullarının Azınlık Müfredatı için Yedek Öğretmen  Alımının (ΠΕ73) sürekli bir hal almasını sağlayabilir misiniz? Çünkü bilindiği üzere, bu söz konusu eğitimciler, 4283/2014 sayılı yasanın 15. Maddesinin belirttiği diploma denkliklerini tamamlamadıkları sürece, devlet eğitiminin herhangi başka bir branşında işe alınamadıklarından kesin bir işsizliğe sürüklenmektedirler.

    B) ΠΕ 73 branşına ait olan bu eğitimcilerin Azınlık okullarındaki çalışmışlıkları , kamu alanında ilgili başka bir işe alınmaları için  iş deneyimi (proipiresia) olarak sayılıyor mu, yok eğer sayılmıyorsa bunun sebebi nedir? Bu bariz adaletsizliği ve ayırımcılığı giderecek değişiklikler yapmayı düşünüyor musunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.