Milletvekili Zeybek: Tütün üreticilerine deminimiz programından 2.4 milyon euronun ayrıldığını olumlu bulmaktayım

    Milletvekili Zeybek: Tütün üreticilerine deminimiz programından 2.4 milyon euronun ayrıldığını olumlu bulmaktayım

    BASIN AÇIKLAMASI 

         
           Tarım Bakınlığının 18/12/2019 tarihli 27492/330872 protokol numaralı kararı ile tütün üreticilerine verilmek üzere deminimiz programından 2.4 milyon Euro’nun ayrıldığı açıklamasını olumlu bulmaktayım.
              2020 bütçesi  ile ilgili 25/12/2019 Meclis genel kurulundaki konuşmamda tütün üreticilerimizin bulundukları zor durum üzerine vurgu yapmam bunun yanında 699/13-9-2019 protokol numaralı soru önergemde “Batı Trakya’daki tütün üreticilerin bu yılki hava koşullarından dolayı uğradıkları zararların” Elga dışında deminimiz programınında faaliyete geçirilerek tazmin edilmeleri talebim.
             Bu baskılarımızın sonucunda ve Tarım Bakanlığına karşı ısrarlı tutumuzun sonuç verdiğini görmekteyiz.
              Siriza hükümeti geçen yıl deminimiz proğramından tütün üreticilerine 8.2 milyon bir kaynak  dağıtmıştı.Şimdiki Yeni Demokrasi hükümetinin 2.4 milyonu az bulmamıza rağmen yinede olumlu bir adım olarak görmekteyiz.
                Öner’imiz Bakanlığın bölgemiz için çok önem taşıyan tütün üretimini daha ciddi ve uzun vadeli bir plan doğrultusunda tütün üretiminin devamını sağlayacak kalıcı adımların atması.Ancak bu şekilde tütünün üretiminin devamı sağlanabilir.
             Saygılarıma İskeçe Siriza Milletvekili

                Hüseyin Zeybek ​

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.