Uludağ Üniversitesi’nden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Previous Next

    Uludağ Üniversitesi’nden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Türkiye'den Bursa Uludağ Üniversitesi yetkilileri 14 Aralık 2019 Cumartesi günü İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başkanlığında bir heyet İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret ederek, üniversitenin tanıtımını gerçekleştirdi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ve dernek yöneticilerinin de eşlik ettiği heyet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve diğer dernek yöneticileri ve soydaşlar tarafından karşılandı.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Uludağ Üniversitesi yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında dernek hakkında bilgi verdi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olarak İskeçe Türk Birliği’nin hem bir kültür derneği ve sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlere ve çalışmalara devam ettiğini, hem de 36 yıldır bir hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi. İTB Başkanı Ahmetoğlu, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere de eğitim danışmanlığı aracılığıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

    Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İskeçe’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Uludağ Üniversitesi hakkında bilgi verdi. 250’nin üzerinde Batı Trakyalı üniversite öğrencisini misafir ettiklerini anlatan Kılavuz, yüksek eğitim kalitesi ve yılların getirdiği tecrübeyle Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye’deki sayılı eğitim kurumları arasında olduğunu vurguladı. Üniversitenin tanıtımı için ilk ülke ziyaretini gerçekleştirdiklerini kaydeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılavuz, üniversitelerindeki 75 bin öğrenci arasındaki yabancı misafir öğrenci oranının yüzde 10’a yaklaştığını dile getirdi.

    Daha sonra ise İskeçe Türk Birliği’nde bulunan öğrenci, veli ve dernek üyelerine, Uludağ Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı ve 2020 yılında yapılacak sınav ve öğrenci alımlarıyla ilgili bilgiler verildi.

    Son olarak İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a ziyaretin anısına İskeçe Pazaryeri Camii’nin resmini hediye etti. Prof. Dr. Kılavuz ise İTB Başkanı’na çini hediye etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.