Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif: “Güçlü kültürlerin zayıf kültürleri yok etmesi an meselesidir"”

    Previous Next

    Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif: “Güçlü kültürlerin zayıf kültürleri yok etmesi an meselesidir"”

     

    Gümülcine S. Müftülüğü’nün üç yıldan bu yana uyguladığı, “Çocuğunu al sabah namazına gel” adlı program bu sabah (15 Aralık 2019 Pazar) Rodop ilinin Kozlukebir – Arriana Belediyesine bağlı Kurcalı – Likion köyünde gerçekleştirildi.

    Programa Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy – İasmos Belediye Başkan V. Ercan Mümin, Kurcalı halkının yanı sıra etraf köylerden kalabalık bir topluluk katıldı.

    Program hep birlikte sabah namazının kılınmasıyla başladı.

    Cenab-ı Allah’ın Dünya’yı, canlıları ve en sonunda da insanları yarattığını ve onların dünyada nasıl hareket edecekleri konusunda önceden kodladıklarını ifade eden Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Her doğan Müslüman olarak doğar. Annesi, babası onu dilerse Müslüman, Hıristiyan veya Yahudi yapar.

    Yaşantıya baktığımızda bizim insanoğlu olarak üzerimizde yükler var ki bu da insan neslinin yetiştirilmesidir. Cenab-ı Allah insanın yetiştirilmesini yine insana bırakmıştır.

    GÜÇLÜ KÜLTÜRLERİN ZAYIF KÜLTÜRLERİ YOK ETMESİ AN MESELESİDİR

    Dünyada kültürlerin hareketi var. Kısacası güçlü kültürlerin zayıf kültürleri yok etmesi an meselesidir.

    Tabiatta hiçbir şey boşluk kabul etmez ve hemen yeri doldurulur. Çocuklarımıza kendi öz kültürümüzü, kendi dinimizi, dedelerimizden aldığımız mirası öğretmezsek bu çocukların kaybolması an meselesidir.

    Biz, evvela öz kültürümüzü, dinimizi, dilimizi çocuklarımıza aktaralım, anlatalım. Ondan sonra da ülke dilini ve bir başka yabancı dili öğretelim. ” Görüşlerine yer verdi.

    Programın devamında da katılımcılara kahvaltı ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.