Fofi Gennimata Trakya'daki belediye başkanlarını kabul etti

    Fofi Gennimata Trakya'daki belediye başkanlarını kabul etti

    KİNAL Partisi Genel Başkanı Fofi Gennimata, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in refakatiyle Trakya’daki belediye başkanlarından oluşan heyeti meclisteki çalışma bürosunda kabul etti.

    Milletvekili İlhan Ahmet’in girişimiyle gerçekleşen görüşmenin ana gündeminde Trakya’da siyanürle altın çıkartılmasına ilişkin faaliyetler yer aldı.

    Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkanı Vasilis Mavridis başkanlığındaki heyette, siyanürle altın arama faaliyetinin doğrudan etkilediği bölgeleri temsilen Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zampoulis ve Şapçı - Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos da hazır bulundu.

    Bölge halkının siyanürle ilgili açıkça sergilediği ısrarcı olumsuz duruşu ve endişelerini aktaran belediye başkanlarını hassasiyetle dinleyen Fofi Gennimata, bölge milletvekili İlhan Ahmet aracılığıyla parlamento düzeyinde girişimde bulunma sözü verdi.

    Buna göre ivedilikle soru önergesi hazırlanması talimatı veren Fofi Gennimata, özellikle siyanürün maden tetkik ve arama yöntemi olarak mevcut mevzuattan çırarılması için ilgili bakanlığı harekete geçirmede baskı unsuru olacaklarını ifade etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.