Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi ara genel kurulunu gerçekleştirdi

    Previous Next

    Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi ara genel kurulunu gerçekleştirdi

    Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi 5 Kasım Salı günü 2019 yılı mali ara genel kurulunu gerçekleştirdi.

    Gümülcine’de Chris Eve otelinde düzenlenen ara genel kurula, başta Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri ve 140 kooperatif temsilcisi katıldı. Genel kurulda önce divan kurulu üyeleri belirlendi. Divan başkanlığına Yüksel Yüzbaşı seçildi.

    Ara genel kurulda bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat, bu güne kadar tütün konusuyla ilgili resmi makamlarda yapmış oldukları girişimlerden bahsetti. Tütünle ilgili ve özellikle fiyat konusuyla ilgili dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden başkan Hüseyin, bu yılki tütün fiyatlarının eski yıllara oranla yüksek fiyatta olacağını ümit ettiklerini belirtti.

    TÜTÜN KONUSUNU DEVAMLI GÜNDEMDE TUTMALIYIZ

    Avrupa Birliği Tütüncüler Birliği (UNITAB) ile ilgili olarak birliğe üye ülkelerin tütün üretimi hakkında bilgiler veren başkan Hüseyin Esat, Yunanistan’da 11 bin tütün üreticisinin olduğunu belirtti. Kooperatif olarak kiloya göre ücretlendirmenin yapılması için bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Esat, önümüzdeki yıl UNITAB’ın başkanlığını Yunanistan’ın üstleneceğini hatırlattı. Bunu bir fırsata çevirerek tütün konusunu devamlı gündemde tutacaklarını anlatan Esat, tütün üreticilerinin haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Hüseyin Esat, 1 Ocak 2020 yılından itibaren UNITAB’ın başkanlığı Yunanistan’a geçtikten sonra kendisinin de bu kurumun asbaşkanlık görevini üstleneceğini belirtti. Kooperatif olarak tütünlerin daha kolay sulanması için, bazı çalışmalarda bulunduklarını anımsatan Esat, bir çok köylerde yeni sulama boru hatlarını döşediklerini ve bazı bölgelere göletler yapılması için bölgdeki yerel yöneticlerle çalışma içinde olduklarını ifade etti. Bölgede halk arasında son zamanlarda yeni duyulmaya başlanılan tütün toplama makinasına da değinen Esat, tüccarların böylece tütünü daha da ucuza mal etmek istediklerini ancak bunun bölgedeki tütün üreticileri için iyi bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

    BEN DEĞİL, BİZ OLURSAK DAHA GÜÇLÜ OLURUZ”

    Ara genel sırasında Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Ahmet de yaptığı konuşmada, kooperatifin çalışmalarından bahsetti. Başta zeytin yetiştiriciliği olmak üzere, kooperatifin diğer çalışmalarını anlatan Ahmet, “Yaklaşık bir yıl önce yine burada genel kurulda birlikteydik. Geçen yılki genel kurulda, sizlere fidan dikiminden özellikle zeytin fidanı dikiminden bahsetmiştik. Bu konuda gerek yurtiçi gerekse yurtdışı çalışmalarımız oldu. Maalesef önümüze bazı engeller çıktı. Ancak bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler ve sizler köy temsilcileri olarak ortak çalışmamız gerekir. Ben değil, biz olursak daha güçlü oluruz” diye konuştu. Son olarak tütün toplama makinasıyla ilgili olarak Sinan Ahmet, böyle bir uygulamanın hayata geçmesi halinde, tütünün fiyatına olumsuz yansımalarının olacağını altını çizerek, buna karşı olduğunu dile getirdi.

    Genel kurul sonunda 2018 mali bütçesi oybirliğiyle aklandı. Ayrıca genel kurul kararıyla, bundan sonraki genel kurula katılacak olan üyelere 20 Evro yol masrafı ücreti verilmesi karara bağlandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.