AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali açılış töreni yapıldı

    Previous Next

    AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali açılış töreni yapıldı

    Merkezi Gümülcine’de bulunan Tarım - Hayvancılık Araştırma Enstitüsü (THAE), Kozlukebir Belediyesi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) işbirliğinde, 26 Ekim Cumartesi günü AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali’nin açılış töreni yapıldı. Açılış töreni Kozlukebir Futbol Sahası alanında, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in ev sahipliğinde ve diğer katılımcılar eşliğinde kurdele kesimi ile gerçekleşti.

    AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali’nin açılış törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Konsolos İbrahim Sakli, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, DEİK Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, THAE Başkanı İsmail Molla Ali Mehmet, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Hüseyin Tolga Gür, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Ahmet ve diğer yerel yöneticiler katıldı.

    Açılış töreni protokol konuşmalarıyla başladı.

    İSMAİL MOLLA ALİ MEHMET

    “TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA GELİŞEN TEKNOLOJİ VE YENİLİKLERİ ÜRETİCİMİZİN GÖRMESİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE CANLANDIRABİLME AMACINDAYIZ”

    “Bugün burada Tarım ve Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nün organize ettiği bölgemiz halkının %99 unun tarım ve hayvancılık ile uğraştığı fakat üretilen ürünlerin içi ve dış pazarlarda değer bulması açısından aynı zamanda tarım ve hayvancılık gündemini yakından takip etme açısından bölgemiz adına ilk kez düzenlenen bu etkinliğe şahitlik ediyoruz. Değerli misafirler bugün burada tarım ve hayvancılık alanında gelişen teknoloji ve yenilikleri üreticimizin görmesi ve ayak uydurabilmesi aynı zamanda bölge ekonomisine canlandırabilme amacındayız. İnanıyorum ki halkımız bu tür faaliyetlere kaliteli üretiminin bilinçli yetiştiriciliğin artması ile öncelikle kendi gelirine ve de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Sözlerime son verirken bu organizasyonda bizimle birlikte kozluk yapı belediyesi yönetimine ve başkan Rıdvan Ahmet’e DEİK ve DTİK yöneticilerine, Bu sponsorlarımıza tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

    LEVENT SADIK AHMET

    “Öncelikle DEİK/Yunanistan-Türkiye İş Konseyi Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi Balkanlar Komite Başkan Yardımcısı olarak bugün burada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Organizasyonu üstlenen ve bizlerle işbirliği yapan Tarım Hayvancılık Araştırmaları Enstitüsü’ne ve Kozlukebir Belediyesi’ne, ayrıca bu güzel festivalde bölgemize faydalı bir sunum gerçekleştirecek olan Anadolu Hayvancılık ailesine de en içten teşekkürlerimi sunarım.

    “DEİK TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN GİRİŞİMCİLERİNİN VE İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİN OLUŞTURDUĞU GÖNÜLLÜ BİR TİCARİ DİPLOMASİ ÖRGÜTÜDÜR”

    Kısaca kurumumuzdan bahsetmek isterim; 1986 yılında kurulmuş olan DEİK; Türkiye’nin yurt dışındaki ticaret ve yatırımlarını geliştirmek amacıyla Türk özel sektörünün şemsiye örgütü olarak ülkemizin dış ticaret ve yatırım ilişkilerini yürütmektedir. Kurucu Kuruluşları, üyeleri ve İş Konseyleri ile birlikte, Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu gönüllü bir ticari diplomasi örgütüdür.

    Bugün itibariyle, DEİK’İn 147 iş konseyi, 1150’i aşan üye şirketi ve 1600’den fazla temsilcisi bulunmaktadır. 1988 yılında Atina'da imzalanan anlaşma ile kurulan DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi, ilk yıllarında Atina Ticaret ve Sanayi Odası ile başlayan işbirliğine Helenik Girişimciler Federasyonu (SEV) ile devam etmiştir. İş Konseyi aynı zamanda Enterprise Greece gibi diğer Yunan kurumları ile de işbirliği içerisinde çalışmaktadır. İş Konseyi bünyesinde iki ülke ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunması amacıyla bankacılık, borsa, çevre, denizcilik, inşaat, tarım, KOBİ, sanayi ve ticaret, sigorta ve turizm gibi birçok sektörde iki ülke arasında işbirliğini geliştirme ve ortak projelerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmekteyiz.

    “BİZ TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ 4 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNİ İKİ KATINA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

    Türkiye ile Yunanistan arasında günümüzde mevcut yaklaşık 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunuyor. Biz İş Konseyi olarak bu ticaret hacmini iki katına çıkartmak amacı için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. İkili ekonomik ilişkileri gelinen noktadan daha ileriye götürme isteği ve faaliyetlerini daha geniş kitlelere yaymak amacı ile bölgesel ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada Yunanistan’ın her yerini bir bütün olarak görüyor, Atina ve Selanik’e gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde Batı Trakya coğrafyasına da gösteriyoruz.

    “BATI TRAKYA’NIN ÖNEMİNE HER ZAMAN DİKKAT ÇEKTİK VE YİNE DİASPORA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

    Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ise Özel Amaçlı İş Konseylerimiz arasında yer alıyor. DTİK, tüm dünyada 6 bölgede komiteler aracılığıyla diaspora faaliyetlerini sürdürüyor. 2016 yılında DTİK Genel Kurul seçimlerinde Yunanistan’dan aday olup komitede Başkan yardımcısı olarak göreve başladım. Dünya’nın farklı coğrafyalarından gelen Türklerin bir arada olduğu DTİK Kurultayı ve seçimlerindeki sonuç; beni ve Batı Trakya’daki iş insanlarımızı çok heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Diaspora çalışmaları kapsamında ekonomi ve sosyal alanda bölgemiz Batı Trakya’nın önemine her zaman dikkat çektik ve yine diaspora alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz.

    Diaspora ve lobicilik meselesinin çok mühim olduğunu, yurtdışında yaşayan Türk insan sayısının fazlalığı, bu nedenle Türk diasporasının stratejik bir güç olarak konumlandırmaya ihtiyacı olduğunu ve bunun için tüm güç unsurlarımızı konsolide edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülke diasporalarını güçlü olması, bizlerin yaşadıkları ülkelerde organize ve uyumlu yaşamaları, ticari alanda güçlü ve etkin olmaları ile orantılıdır.

    Diasporamız anavatan, anadil ve öz kültürleri ile olan bağlarını korurken, bulundukları ülkelerin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi hayatına proaktif biçimde katılmalı, yasalara saygılı ve başarılı vatandaşlar olarak yaşamlarını sürdürmelidir. Fakat birlik ve beraberlik içinde olursak bu coğrafyada sesimizin daha gür çıkacağına inanmaktayım. Bu vesileyle burada yaşayan sizlerle, Hollanda’da, Rusya’da yaşayan bir Türk’ün beraber iş yapması imkanına ulaşmanızı sağlayacak bir online platform desteğini üyelerine sunmaktadır.

    “SİZLERİ KONSEYİMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM”

    DTİK sadece üyelerimizin değil, yurtdışında yaşayan tüm Türk iş dünyasının sesi olmak, sorunlarına birlikte çözüm bulmak ve işbirliklerini arttırmak için var. Bu vesileyle sizleri konseyimiz üyesi olmaya davet ediyorum.

    DTİK tanıtım videomuzu oynatmadan ve konuşmama son vermeden önce gönül birliği ile bizlere destek olan tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

    RIDVAN AHMET

    “KOZLUKEBİR BELEDİYESİ HER ZAMAN HALKININ YARARINA OLAN HİZMETLERİ DESTEKLEMİŞTİR VE BUNDAN SONRA DA DESTEKLEYECEKTİR”

    “Kozlukebir belediyemizin iki gün boyunca ev sahipliği yapacağı AGROFETS Tarım ve Hayvancılık festivaline katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. AGROFEST Festivali Kozlukebir belediyesi, Tarım ve Hayvancılık sektörü aynı zamanda bu alanda faaliyet gösteren bütün iş sektörleri için çok büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Tarım ve Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nün bizlere sunduğu bu festival önerisini hemen kabul ettik ve bunun gerçekleşmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Kozlukebir belediyesi her zaman halkının yararına olan hizmetleri desteklemiştir ve bundan sonra da destekleyecektir. Bu vesileyle belediyemiz halkımızın yararına uğraş veren tüm kurum ve kuruluşlarla beraber çalışmaya hazırdır. Belediye yönetimi olarak bizlerin bölgemizin ve her şeyden önemlisi geleceğimiz olan gençlerimizin önünü açacak onlara iş imkanı sağlayacak her türlü proje fikir ve önerilerinizi açık olduğumuzu ve bu noktada çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Sözlerime son verirken bu festivalin düzenlenmesinde başrol oynayan Tarım ve Hayvancılık Araştırma Enst’tüsü yönetim kuruluna, DEİK ve DTİK Başkan ve yöneticilerine, belediye meclis üyelerimize belediye çalışanlarımıza ve bu organizasyona katılarak bizlere büyük destek veren sizlere tekrar teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”

    “ÜRETİCİYE VE ÜRÜNE KATKI DEĞER SAĞLAYABİLECEK FORMÜLLERİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet AGROFEST Tarım ve Hayvancılık Festivali ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulundu. Öncelikle AGROFEST Tarım ve Hayvancılık festivalinin bölge halkımıza hayırlı olması temennilerinde bulunan milletvekili İlhan Ahmet, “Festivallerin amacı o bölgede üretilen ürünlerin tanıtılması, yeni pazarların açılması ve bölgeye ekonomik katkı sağlamasıdır. İkinci amacı da kültüreldir. Şöyle ki festivale daha çok ziyaretçi çekebilmek amacıyla da çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenir. Bu nedenl AGROFEST’de Kiraz Festivali gibi kültür bağıyla ekonomik bağı birbirine katmıştır. Önümüzdeki yıllarda benzer çalışmaların daha bilimsel yapılmasını, üreticiye ve ürüne katkı değer sağlayabilecek formüllerin geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Tekrar bu festivalin bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

    Protokol konuşmalarının ardından plaket takdimi töreni yapılarak, sunumlara geçildi.

    AGROFEST TARIM HAYVANCILIK FESTİVALİ BİRİNCİ GÜNÜ

    AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali programı kapsamında Kozlukebir köyü Belediye Meclis Salonu’nda sunumlara geçildi. Sırasıyla ‘Tarım Hayvancılık Araştırma Enstitüsü tanıtımı’ THAE Başkanı Veteriner Hekim İsmail Molla Ali Mehmet, ‘YAKA IKE ve Kirazcılık’ Ziraat Mühendisi Hakan Ali, ‘Batı Trakya’nın Tarım Hayvancılık Sektörü’ THAE Ekonomi Direkötürü Ekonomi Ekonomist Onur Mustafa, ‘Batı Trakya’da Kirazcılık’ THAE Kurucu Üyesi Ziraat Mühendisi Salih Topal, ‘Batı Trakya’da Zeytincilik’ THAE Asbşakanı Ziraat Mühendisi Bülent Salih, ‘Tarımda ve Hayvancılıkta Akıllı Üretim Sistemler’ Anadolu Hayvancılık Dış Ticaret Koordinatörü Gülçin Yaman, konuları başlığı altında birer sunum gerçekleştirecekler.

    Aynı günün akşamı AGROFEST festival alanında Grup Trakya katılımcılara bir konser verecek.

    AGROFEST TARIM HAYVANCILIK FESTİVALİ İKİNCİ GÜNÜ

    Festivalin ikinci gününde program kapsamında Kozlukebir köyü Belediye Meclis Salonu’nda sunumlar yapılacak. Sırasıyla ‘Batı Trakya’da Aromatik Bitkiler’ THAE Kurucu Üyesi Ziraat Mühendisi Hüseyin Sadık, ‘Batı Trakya’da Tütün Üretimi’ THAE Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Kadir Hüseyin, ‘Tütüncülük’ THAE Asbaşkanı Ziraat Mühendisi Bülent Salih, konuları başlığı altında birer sunum gerçekleştirecekler.

    AGROFEST festivali aynı günün akşamı festival alanında Türkiye’den konuk sanatçı Ankaralı Yasemin’in konser vermesiyle sona erecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.