Kozlukebir belediyesi tarihinde bir ilk: Muhtarlara imza yetkisi veriliyor

    Previous Next

    Kozlukebir belediyesi tarihinde bir ilk: Muhtarlara imza yetkisi veriliyor

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet başkanlığında 24 Ekim Perşembe günü Birinci Muhtarlar Toplantısı düzenlendi.

    Kozlukebir köyündeki belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda belediye başkanı Rıdvan Ahmet, köylerden seçilmiş olan tüm muhtarlara imza yetkisinin verileceğini açıkladı. Bölge halkına hizmet etmek adına bu toplantıyı çok önemsidiğinin atını çizen başkan Ahmet, “Belediye yönetimi olarak amacımız her zaman muhtarlarımızın tespit ettiği problemlere hiçbir ayrım gözetmeden, imkanlar nispetinde ve ihtiyaçlar doğrultusunda çözüm bulmak ve hizmet götürmektir” diye konuştu.

    “MUHTARLARIMIZA HEP GÜVENDİK, SİZLERİN FİKİRLERİNİZE VE PROJELERİNİZE KULAK VERDİK, SİZLERE DEĞER VERDİK”

    Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan başkan Rıdvan Ahmet, bu toplantıyı gerçekleştirerek bir ilke imza attıklarını belirtti. “Bugün gerek İktidarıyla gerekse muhalefeti ile birlikte bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılara ve muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyen başkan Ahmet konuşmasına şöyle devam etti: Batı Trakya’mızın ekonomik olarak çok zor geçirdiği bu günlerde birlik ve beraberliğimizi göstermek adına ve bu anlamda birlik ve beraberlik içerisinde bölgemize hizmet etmek adına bu toplantıyı çok önemsiyorum. Beş yıla aşkın bir süredir sizlerle birlikte bölgemize hizmet ediyoruz. Bu süreç içerisinde muhtarlarımıza, sizlere hep güvendik, sizlerin yanında olduk, fikirlerinize ve projelerinize kulak verdik. En önemlisi de muhtarlarımıza değer verdik. Eğer ki bu süreçte başarılı olduysak bunda muhtarlarımızın ve sizlerin payı büyük oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da köylerdeki muhtarlarımız, bizlerin gözü kulağı olacaktır. Belediye yönetimi olarak amacımız her zaman muhtarlarımızın tespit ettiği problemlere hiçbir ayrım gözetmeden imkanlar nispetinde ve ihtiyaçlar doğrultusunda çözüm bulmak ve hizmet götürmektir.”

    “KENDİNİZİ HİÇ BİR KİMSENİN EMELLERİNE ALET ETMEYİN

    Belediye yönetimi olarak muhtarları hür ve bağımsız bir siyasetçi olarak görüyor ve görmek istediğini ifade eden başkan Ahmet, “Sizden istediğimiz kendinizi hiç bir kimsenin emellerine alet etmeyin. Herkesin görevleri sırasında uyanık olması gerekir. Köylerinize hizmet etmek için seçildiniz. Geçtiğimiz dönemde muhtarlarımızla beraber ve onların talepleri doğrultusunda bir çok hizmete imza attık. Bunlardan bazıları bir çok köyümüzde sulama boruları döşedik, göletler yaptık, içme suyu modernizasyonu gerçekleştirdik, ana boru hatlarını değiştirdik. Bir çok köyümüzde çocuk parklarını faaliyete geçirdik, çeşitli spor aktivitelerini yerine getirmek üzere spor sahaları ve basket sahaları, çimentolam, asfaltlama ve bir çok okulumuzu tamir ettik. Bu hizmetlerimizi iktidarıyla ve muhalefetiyle hep birlikte gerçekleştirdik. Bu dönemde de amacımız sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak iktidar ve muhalefet gözetmeksizin bu hizmetleri gölgede bırakacak hizmetler yapmaktır.

    “KOZLUKEBİR BELEDİYESİNİN YARINLARINI BU GÜNLERDEN DAHA GÜZEL YAPMAK”

    Kısacası Kozlukebir belediyesinin yarınlarını bu günlerden daha güzel yapmak. Eğer el ele verirsek bizler bunu yapabilecek güçteyiz. Geçtiğimiz dönemde ‘İktidar muhtarı’ ya da ‘Muhalefet muhtarı’ şeklinde bir ayrımcılık yapmadık. Bu dönemde de aynı çizgide ve aynı anlayışta olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler iktidarıyla ve muhalefetiyle aynı masanın etrafında oturup çözüm üreten insanlar olmalıyız. Bizler önümüzdeki dönemde ‘Facebook belediyeciliği’ yapmayacağız. Bunu yapan arkadaşlar olursa bizlerde bunun karşılığını vermesini iyi biliriz. O yüzden gelin bir olalım ve problemleri beraber çözüm bulalım ve hep beraber bölgemize en iyi şekilde hizmet edelim. Önümüzdeki günlerden itibaren bütün köylerdeki arkadaşlarımızla birlikte beraber oturup dört yıllık bir yol haritası çıkaracağız.

    “MUHTARLARIMIZA İMZA YETKİSİ VERİYORUZ”

    Sizlerle birlikte beraber bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Bu dönem yönetimdeki arkadaşlarla birlikte yaptığımız istişareler sonucunda seçilen bütün muhtar arkadaşlarımıza imza yetkisini vermek istiyoruz. Gerek iktidardan seçilmiş olsun gerek muhalefetten seçilmiş olsun bütün muhtarlara bu imkanı sağlamak istiyoruz. İnşallah sizler de verilen bu yetkiyi en iyi şekilde kullanırsınız. Bunun belediye yönetimindeki bazı çalışma arkadaşlarımızın yükünü de kısmen azaltacağını ümit ediyoruz. Attığımız bu adımla birlikte köydeki insanlarımıza hizmet açısından son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Belediye tarihinde almış olduğumuz bu kararın tüm bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

    Son olarak Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet bu ve benzer toplantıların önümüzdeki dönemde de Kozlukebir belediyesinin farklı bölgelerinde yapılacağını sözlerine ekledi. Toplantı, köy muhtarlarının toplu birer hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

    Toplantıya köy muhtarlarının yanı sıra Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcıları Serdar Mehmet, (Sirkeli Bölge Sorumlusu) Ümmet Mahmut Hüseyin, (Kozlukebir Bölge Sorumlusu) Rıdvan Çakır Hüseyin, (Hemetli Bölge Sorumlusu) katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.