İlhan Ahmet 55-67 yaş grubundaki işsizlere uzun süreli istihdam talep etti

    İlhan Ahmet 55-67 yaş grubundaki işsizlere uzun süreli istihdam talep etti

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, 55 - 67 yaş grubundaki uzun vadeli işsizlere istihdamsağlayan programın devamıyla ilgili talebi Çalışma Bakanı’na iletti.

    Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı’na hitaben yatırdığı soru önergesinde Milletvekili İlhan Ahmet, İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED) tarafından uygulanan ve Aralık 2019’da sona erecek söz konusu programın (ΦΕΚ  Β’ 2307/7-7-2017) uzatılarak, uygulanmaya devam etmesini talep etti.

    Programın sona ermesi halinde, programdan yararlanan kişilerin yeniden işsizliğe sürüklenme tehlikesine işaret eden İlhan Ahmet, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı’na, 55 - 67 yaş grubundaki uzun vadeli işsizlere istihdam sağlayan ve yerel yönetim işletmelerinin yanı sıra kamu ve özel sektör işletmelerine de destek (teşvik) veren bu programın Aralık 2019tarihinden sonra da devam edip etmeyeceğini sordu.

    Soru önergesinde ayrıca, söz konusu kişilerin işsiz kalması halinde İşsizlik Fonu’na (TamioAnergias) dahil olup olmamaları hakkında ilgili bakanlıkça nasıl bir karar alındığının da yanıtını istedi.

    “Yeni Demokrasi hükümeti sosyal devlet olma sınavı verecek”

    Öte yandan konuyla ilgili yaptığı kısa değerlendirmede Milletvekili İlhan Ahmet, “Toplumumuz içindeki en hassas gruplardan olan 55-67 yaş grubu işsizlerin istihdamına yönelik kalıcı ve sürdürülebilir politikaları hayata geçirmeyi yahut sona erdirmeyi tercihetmek, şüphesiz ki Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın ilk sınavlarından biri olacaktır.

    Böylece Yeni Demokrasi hükümetinin, sosyal devlet ilkesine ne derece bağlı olduğu daiktidarlarının ilk altı ayında kendini göstermiş olacaktır. Ayrıca toplumun her kesiminde mevcut hükümet hakkında, iktidarları süresince vatandaşlara karşı bu ilkeninyükümlülüklerini yerine getirip getirmeyeceğine dair soru işaretlerine neden olacaktır” diye belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.