Türk Azınlığı AGİT Toplantısı'nda Pervin Hayrullah temsil etti

    Previous Next

    Türk Azınlığı AGİT Toplantısı'nda Pervin Hayrullah temsil etti

    Batı Trakya Türkleri Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsani Boyut Uygulama Toplantısında temsil edildi.

    Polonya'nın başkenti Varşova'da 16-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen AGİT İnsani Boyut Toplantısının ilk haftasına Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu katılmıştı.

    Toplantının ikinci haftasına Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) katılarak, Hukukun Üstünlüğü, Ulusal Azınlıklar ve Müslümanlara karşı ayrımcılığın önlenmesini konu alan onuncu, onikinci ve onüçüncü oturumlarda söz aldı.

    BTAYTD adına toplantıya katılan Dr. Pervin Hayrullah Yunanistan'da hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığından bahsetmenin mümkün olmadığını Başbakan Kiriakos Mitsotakis'in sözleriyle katılımcılara aktardı ve Yunanistan' AİHM kararlarını uygulamayışının nedeninin siyasi müdahale olduğunu söyledi. Ulusal Azınlıklar bölümünde tekrar söz alan Dr. Hayrullah Türk Azınlığı’nın etnik kimliğinin inkar edilişinin, Türk Azınlık çocuklarına anadilde okulöncesi eğitim hakkı tanınmamasını katılımcıların dikkatine sundu. Müslümanlara karşı ayrımcılığın konuşulduğu 13.oturumda ise Türk azınlığın seçilmiş müftülerinin devlet tarafından haksız bir şekilde tanınmayışını, müftülerin ve azınlık kuruluş temsilcilerinin defalarca sorguya çekilmesini, son dönemde yükselen nefret söylemi ve suçlarının yanı sıra vakıflar sorununu aktardı.

    Yunanistan Delegasyonu Cevap Verdi

    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yapmış olduğu tüm sunumlardan sonra Yunan Delegasyonu cevap verdi ve Yunanistan’ın yapmış olduğu azınlık hakları ihlallerini bilindik bir şekilde inkar etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.