11.Büyükelçiler Konferansı Ankara’da gerçekleştirildi

    Previous Next

    11.Büyükelçiler Konferansı Ankara’da gerçekleştirildi


    Levent Sadık Ahmet: "Dostluk treni seferlerini tekrar başlamalı" 

                                       "YTB Başkanı Eren ile gurur duyuyoruz"

     

    DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Sayın Levent Sadık Ahmet, Büyükelçiler konsefansının iş dünyası için verimli geçtiğini ifade etti.

    DEİK; 146 ülke iş konseyi başkanlarını, büyükelçiler ile temsil ettikleri ülkelerde ticaretin karşılıklı arttırılması, karşılıklı yatırımların artması, ticarette yaşanan sorunların çözümü gibi birçok konu ele alındığını aktardı.

    T.C. Atina Büyükelçisi Sayın Burak Özügergin ile Avrupa oturumunda yer alan Sadık Ahmet; Sayın Büyükelçimiz ile çok verimli bir çalışma oturumu gerçekleştigini aktardı.
    Büyükelçimiz; Her iki ülkenin kazanacağı projelere odaklanmamız gerekli.
    Geleceğe daha pozitif bakıp üçüncü ülkelerde Türk-Yunan sirketlerinin fırsatlardan faydalanması gerektigini ve en kısa zamanda projelendirmeye gayret göstermemiz gerektiğini ifade etmiştir.

    5.8.2019 tarihinde Yunanistan İş Konseyi Başkanı Sayın Levent Sadık Ahmet, TCDD yolları Genel müdürü Sayın Ali İhsan Uygun’u ziyaretinde;
    Dostluk treni seferlerini tekrar başlaması ve Büyükelçi sayın Özügergin’in yük taşıma projesininde üzerinde çalışılması gerektiği mesajını ileten Sadık Ahmet,
    ‘Genç dinamik geleceğe pozitif bakan yöneticilerimiz bizlere güç vermekte.’
    İş Konseyi Başkanı olarak Türkiye ve Yunanistan’ın kazanması daha da yakınlaşması için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazır olduğumuzu tekrar yenilemek isterim.

    “Hedef 10 milyar dolar ticaret hacmi.”

    5.8.2019 tarihinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Sayın Abdullah Eren ide ziyaret eden Sadık Ahmet;
    YTB Başkanı Eren ile gurur duyduğunu, projelerini desteklediğini, gelecekte daha yüksek makamlarda kendini görmek istediğini ifade etmiştir.
    ‘Sayın Eren ile aile dostu olduğunu, Eren ailesi Baba dostu bizde çocukluk arkadaşıyız’ diye eklemiştir.

    6.8.2019 20:00’de DEİK Başkanı Sayın Nail Olpak, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Akşam yemeğinde biraraya gelen misafirler, veda yemeği ile 11. Büyükelçiler Konferansı sona ermiştir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.