Hafiz Kadir Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Previous Next

    Hafiz Kadir Son Yolculuğuna Uğurlandı

     

    Batı Trakya Türklerinin saygın din adamlarından ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nin kurucularından Hafız Kadir (Kadir Murat) 24 Temmuz 2019 günü doğduğu köy olan Eşekçili’de toprağa verildi.

    Merhumun cenaze törenine Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, sabık milletvekili Galip Galip, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Yassıköy’ün yeni seçilen Belediye Başkanı Önder Mümin, Gümülcine Belediyesi meclis üyesi Rıdvan Molla İsa ve sevenleri katıldı.

    Batı Trakya dini hayatının bir devrine damgasını vurmuş Hafız Kadir’in, 83 senelik ömrünü tamamlayıp bu dünyadan göç ettiğini belirten Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Hafız Kadir 83 senelik ömründe evvela gençliğinde hafızlık derecesine erişmiş ve Peygamberimizin övdüğü insanlar arasına girmiştir. Daha sonraki yıllarda Eşekçili köyünde öğretmenlik ve daha sonra da imamlık göreviyle yıllarca hizmet etmiştir. Batı Trakya’mızda sesiyle, okuduğu mevlitlerle, Kur’anlarla ün salmış ve bir devre damga vurmuş bir insanı uğurluyoruz. Bundan da daha önemlisi, azınlık kaldığımız ve dinimize hücumların yapıldığı şu çağda, din görevlileriyle birlikte Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nin kurarak ilk kurucu başkanı olmuş ve Batı Trakya tarihinde yerini almıştır. Kendisinden Batı Trakya’mıza ve Eşekçili köyüne yaptığı hizmetten dolayı hem Allah razı olsun ve mekanı cennet olsun. ” Görüşlerine yer verdi.

    Hafız Kadir daha sonra kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.