15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz için mevlit okutuldu!

    Previous Next

    15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz için mevlit okutuldu!

     

    15 Temmuz 2016 günü Türkiye’de FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişiminde şehit olan Batı Trakya’nın Menetler köyünden foto muhabiri Mustafa Cambaz için 15 Temmuz 2019 akşamı doğduğu köyde mevlit okutuldu.

    Mevlide Mustafa Cambaz’ın yakınları, T.C. Gümülcine Konsolosu İbrahim Sakli, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Bşk. Yrd. Metin Hacıosman, Kozlukebir Bld. Bşk. Rıdvan Ahmet, Eyalet meclis üyeleri Ahmet İbram ve Tarkan Murtaza, Kozlukebir Bld. yeni muhalefet lideri Erdem Hüseyin’in yanı sıra etraf köylerden soydaşlar katıldı.

    Etkinlik din görevlilerinin okuduğu çifte sala, mevlit ve ilahilerle başladı. Günün duası S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından yapıldı.

    “BU OLAY TÜRK TARİHİNDE BİN YIL OKUNACAK VE BİN YIL YAZILACAK VE DAİMA HATIRLANACAKTIR”

    “15 Temmuz gecesi kendi silahlarıyla kendi insanları vurulmuş ve neticede 251 şehit ve 2000’nin üzerinde gazi ve yaralı verilmiştir.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, bu olayın bin yıl geçse de okunacağını, yazılacağını ve hatırlanacağını vurguladı ve konuşmasını şöyle devam ettirdi:

    “Bu olay Türk tarihinde bin yıl okunacak ve bin yıl yazılacak ve daima hatırlanacaktır. Kale içeriden fethedilmeye çalışılırken, hiçbir millete benzemeyen Türk Milleti, silahlara ve tanklara karşı bedenlerini siper yapmış ve canlarını silah olarak kullanmıştır.

    Bütün dünyaya Türkün bileğinin bükülmediği bir daha denmiştir.

    “15 TEMMUZ’DA BİZİM DE BİR ŞEHİDİMİZ VAR”

    Bugün Mustafa Cambaz, bir gazeteci ama haber toplayan gazeteci değil. İstanbul’daki büyük camileri sayan, yazan ve kitap haline getiren; hanları, çeşmeleri, konakları kitap haline getiren bir insan.

    Mustafa kısaca bir tarih gazetecisi. Camileri kitap haline getirdi. Çeşmeler yarım kaldı.

    Mustafa o gün vatandaş olmamasına rağmen, haymatlos olmasına rağmen; bir Türk evladı, bir Batı Trakya Türkü olarak, o vatanı, o ay yıldızı savunmak için meydanlara çıktı. O da herkes gibi mücadele etti ve şehit düştü. Mustafa’ya Allah rahmet eylesin. Biz, onun şehadetine inananlardanız. Allah kendisinden razı olsun. Batı Trakya Türklerine Mustafa bir gurur bıraktı; aynen Çanakkale’de ölen dedelerimizin bıraktığı gibi. Yüzyıllar boyunca, Batı Trakya var oldukça, Gümülcine var oldukça, dünya durdukça, bu topraklarda yaşayan insanlar, rahat rahat şunu söyleyebileceğiz, “15 Temmuz’da bizim de bir şehidimiz var”.

    Etkinliğin devamında da katılımcılara Cambaz ailesi tarafından yemek ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.