“15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda tören düzenlendi

    Previous Next

    “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda tören düzenlendi

    15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda anma töreni düzenlendi.

    Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu olmak üzere, Muavin Konsoloslar, Konsolosluk personeli, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, eski Rodop milletvekili Mustafa Mustafa, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DMT Eyalet Meclis Üyeleri Tarkan Multaza ve Ahmet İbram, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, Kozlukebir Bld. Meclis Başkanı Hüseyin Hacı Mehmet,   BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, BAKEŞ G. Müdürü Pervin Hayrullah, milletvekili adayı Özgür Fehat, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Rodop İli Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, yerel yöneticiler ve soydaşlar katıldı.

    Konsolosluk bahçesinde düzenlenen tören, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    DANIŞMA KURULU BAŞKANI İBRAHİM ŞERİF:

    Daha sonra ilk sözü Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif alarak sözlerine, “Bu gün 15 Temmuz şehitler ve gazilerin olduğu bu elim olayın üçüncü yıldönümünü idrak etmiş oluyoruz. Bu gün 251 şehidi rahmetle anıyoruz, gazilere de selamet, sağlık ve hoşluk diliyoruz” diyerek başladı.

    “BÜTÜN DÜNYAYA BU ÜLKENİN BÖLÜNEMEYECEĞİNİ ANLATTILAR”

    15 Temmuz’u ‘Bir üst akılın planladığı bir plan’ şeklinde değerlendiren müftü Şerif, “Fakat Çanakkale ruhuyla Türk milleti, Çanakkale geçilmez misali bu olaya karşı durdular. Bütün dünyaya bu ülkenin bölünemeyeceğini anlattılar. Bizler de Batı Trakya Türkleri olarak bu elim olaya ‘Hayır’ dedik.”

    Türkiye’deki darbe girişimi sırasında Yunanistan’a kaçan darbecilerin, Türkiye’ye iadesi yönünde Danışma Kurulu üyeleri olarak tavır sergilediklerini hatırlatan Şerif, bu darbe girişimi sırasında Batı Trakya’dan da Mustafa Cambaz’ın şehit olduğunu söyledi. Son olarak müftü Şerif, tüm Batı Trakya halkını Mustafa Cambaz anısına Menetler köyünde okutulacak olan mevlide davet etti.

    GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU MURAT ÖMEROĞLU:

    Başkonsolos Murat Ömeroğlu tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Bugün burada 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü vesilesiyle aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarihimizde belki de benzeri yaşanmamış düzeyde vahşete tanık olduğumuz bu kanlı kalkışma girişiminİn acı hatırası hala belleklerde tazeliğini korumaktadır” görüşlerine yer verdi.

    Başkonsolos Ömeroğlu sözlerine şöyle devam etti:

    “SİZ DEĞERLİ SOYDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ DE YAKINDAN HİSSETTİK”

    FETÖ tarafından planlanan bu terör saldırısında 251 vatandaşımız şehit olmuş 2000’den fazla vatandaşımız da yaralanmıştır. Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı külliyemiz ve çeşitli kurumlarımız bombalanmıştır. Sivil halkın üzerine tanklar yürümüş uçaklardan bombalar yağdırılmış ve helikopterlerden ateş açılmıştır. Buna karşılık cesur halkımız yeni bir destan yazmış hiçbir koşul ve tehdit karşısında bağımsızlığından taviz vermesinin imkansız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Türk halkının genci ve yaşlısı ile her kesimden insanıyla tek vücut olduğu gün siz değerli soydaşlarımızın desteğini de yakından hissettik. Bu vesileyle darbe girişimine büyük bir cesaretle karşı koyarken şehit düşen Mustafa Cambaz’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Merhum Mustafa Cambaz Batı Trakyalı soydaşlarımızın, sivil halkı doğrudan hedef alan bu hain saldırıya karşı Türk halkıyla gösterdikleri dayanışmanın adeta bir sembolü olmuştur.”

    “ÇEŞİTLİ ÜLKELER VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER FETÖ’YÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMİŞLERDİR”

    FETÖ’nün siyasi ve ekonomik emelleri olan sinsi bir örgüt olduğunu söyleyen Ömeroğlu, “Geçtiğimiz üç yıl içerisinde devletimizin temel önceliklerinden biri yurtiçinde ve yurtdışında FETÖ ile mücadele olmuştur. Öncelikle 15 Temmuz sorumlularının hukukun üstünlüğü ilkesi temelinde adalet önünde hesap vermeleri sağlanmıştır. FETÖ’nün devlet kurumları içerisinde örgütsel yapılanması deşifre edilmiş, mensupları hakkında idari ve adli süreçler başlatılmış ve örgütün paralel devlet yapılanması çökertilmiştir. FETÖ’nün kendini lanse etmeye çalıştığı şekilde eğitim ve hayır işleriyle uğraşan toplumsal bir hareket olmadığı, siyasi ve ekonomik emelleri bulunan uluslar arası platformda yavaş da olsa anlaşılmaya başlanmıştır.

    “YUNAN ADLİ MAKAMLARINCA TAHLİYE EDİLEN SEKİZ DARBECİ HAİNİN İADELERİ VE ÜLKEMİZDE YARGILANMALARI HUSUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ DA DEVAM ETMEKTEDİR”

    Gelinen noktada çeşitli ülkeler ve uluslar arası örgütler FETÖ’yü terör örgütü ilan etmişlerdir. Üçüncü ülkelerde FETÖ’ye karşı oluşan farkındalık söz konusu ülkeler tarafından bu unsurların faaliyetlerin yakından izlenmesi ve soruşturulması sonucunu da doğurmuştur. Bu çerçevede Yunanistan’a kaçan ve Yunan adli makamlarınca tahliye edilen sekiz darbeci hainin iadeleri ve ülkemizde yargılanmaları hususundaki kararlılığımız da devam etmektedir. Doğal olarak komşumuz Yunanistan’ın her türlü terör hareketine karşı ülkemizde dayanışma içinde olmasını beklemekteyiz. Bu bağlamda diplomatik girişimlerimizi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz.”

    Başkonsolos Murat Ömeroğlu sözlerini, “Devletimizin kutsal değerlerini ve halkımızın demokratik bağımsızlığını korumak için vücutlarını tank ve silahlara korkusuzca siper eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve gazilerimize sonsuz minnet duygularımızı ifade ediyoruz” diyerek tamamladı.

    Tören 15 Temmuz şehitleri anısına İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin yapmış olduğu dua ile sona erdi.

    Son olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.