Dolu ve fırtına felakete yol açtı!!!

    Previous Next

    Dolu ve fırtına felakete yol açtı!!!

     

    Bugün (10.07.2019 )öğleden sonra Şapçı Belediyesine bağlı Karakurcalı, Salmanlı, Demirbeyli ve Yardımlı taraflarında etkili olan dolu ve fırtına felakete yol açtı. Sofular köyünde dört, Karakurcalı'da bir kişinin hastaneye kaldırıldığı haberleri geldi. Salmanlı köyünde 50 yıllık çınar ağacı hortumun etkisiyle devrildi.

    Felaket sonrasında Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Genel Sekreteri Çalikidis, Eyalet meclis üyeleri Tarkan Murtaza, Ahmet İbram ve Mustafa Katrancı (Milletvekili adayı) Karakurcalı köyünü  ziyaret ettiler, halktan bilgi aldılar ve zararın tespit edilmesi konusunda müdahalede bulunacaklarını söylediler.

    Karakurcalı köyünde pamuk ve ayçiçeği tarlaları büyük zarar gördü. Evlerin çatıları uçtu ve camları kırıldı. Plastik sandalyeler dolunun etkisiyle paramparça oldu. Köylünün bağ bahçesi de tamamen yok oldu. Bazı arabaların ve traktörlerin camları kırıldı. Köyün içindeki derenin taşması sonucu bazı evlere su girdi. Ceviz büyüklüğünde yapan dolu sonrasında hayvanlar da telef oldu. Köyde elektrikler de kesildi. Yine köy mezarlığı içinde bulunan kavak ağacı da rüzgarın etkisiyle devrildi. Cami minaresinin de dolunun etkisiyle sıvaları soyuldu.

    Olayın sevindirici  tarafı ise herhangi bir can kaybının olmaması oldu.

    Köy halkı böyle bir felaket görmediklerini ve yetkililerin gelip zarar tespiti yapmalarını istediler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.