Necmettin Hüseyin: "Türk'ün oyu Türk'e"

    Necmettin Hüseyin: "Türk'ün oyu Türk'e"

    Yunanistan’da 7 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri sebebiyle Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin bir açıklama yayınladı.

    Hüseyin “Bilindiği üzere 1946’dan sonra ilk defa 2015 yılında Batı Trakya Türk Azınlığı olarak, Yunan Parlamentosuna 4 azınlık mensubu vekil göndererek sağlanan bu başarıyı ve mutluluğu hep birlikte yaşadık.

    Son yıllarda yaşanan krize bağlı olarak yoğun şekilde ekonomik sorunlarla boğuşan Batı Trakya Türk Azınlığı, bu sorunun yanında baskı ve sindirme politikaları ile geçmişte görülmediği kadar çok hak gaspının üst üste geldiği bir dönemi de yaşadı.

    Ayrıca bu dönemde umut olarak görülen ve heyecan uyandıran tabloda, değişim beklenen azınlık politikasında ırkçı küçük ortağa teslim olan iktidarın büyük ortağı hayal kırıklığı yarattı ve maalesef azınlık olarak faşist Kamenos liderliğindeki küçük ortağın insafına terk edildik. Sonrasında küçük ortakları kendilerini de terk ettiğinde, bu yükten kurtuldunuz gelin yanlışlarınızdan vazgeçin diye çağrımızı da yineledik.

    Her zaman olduğu gibi yine diyoruz çözüm odaklı olmayan sonuç üretemeyen siyaset, siyaset değildir.

    Sonuç olarak bugün geldiğimiz noktada yeni bir seçim, yeni bir gündem, umutlarımızı tazeleme, azınlık olarak mücadele inancımızı pekiştirme olarak görmemiz gereken bir noktadayız.

    Asla vazgeçmeyeceğimiz haklı mücadelemize odaklanmalıyız.

    Yeni dönemde bu mücadelede toplumla, bizlerle yol alacakları, Batı Trakya Türk Azınlığı kendi vicdanı ve kararı ile parlamentoya gönderecektir.

    Toplum istisnasız her bir adayında, kendisi için talep ettiği kazanımlara odaklanan ve bunu söylemekten, mücadelesini vermekten erinmeyen, toplumsal hassasiyetlere önem veren ve ben Türküm, Türk asıllı bir Yunan vatandaşıyım, ne mutlu ki Batı Trakya Türk Azınlığı mensubuyum ve bu topluma aidiyetim de onurumdur, şerefimdir diyecek yüreklilikle, açık söylem ve eylemi ile cesaretin net şekilde tezahürünü görmek istemektedir.

    Toplumun aklı ve vicdanı ile saygın tercihi, bizlerin olduğu gibi her aday olanında her zaman kabulü olmalıdır. Aksini düşünmek dahi bu toplumca kendisine yapılmış hakaret olarak addedilir. Biz azınlık insanımıza her bir ferdine güveniyoruz.

    Biz Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak her seçim döneminde söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz “ TÜRK’ÜN OYU TÜRK’E” diyoruz.

    Bizim oyumuz, bizim insanımıza gidecek diyoruz.

    Çeşitli siyasi partilerden aday olan kardeşlerimiz arasında bir ayrım yapmaksızın, “ BATI TRAKYA DA TÜRK’ÜN OYU TÜRK’E “diyerek seçilebilecek adaylar üzerindeki mutabakatını, Batı Trakya Türk Azınlığının kendi aklıya sandıkta oluşturacağından da hiçbir şüphemiz yoktur.

    Bizler hiçbir zaman Batı Trakya Türk Azınlığı fertlerinin aklını küçümseyecek yaklaşımların içerisinde olmadık, olmayacağız. İçimizdeki ayrımcılığı körükleyen bizden değildir, bizden de olamaz diyoruz.

    Batı Trakya Türk Azınlığı seçmeni, insanımız her zaman olduğu gibi aklını kullanacak sandığa gidecek tercihini azınlığımızdan yana, toplumumuzdan yana yapacaktır. Seçeceği vekillerine de, bizde toplum olarak gür sesimizle bu yolda sizlerle birlikte haklı davamızın takipçisi olacağız diyecek.

    Yunan siyasetinin siyasal partileri ve siyasi aktörleri iyi bilmelidir ki, yarın ve sonrasında hiçbir şey dündeki gibi olmayacak. Yarınlardaki mücadele de Batı Trakya Türk Azınlığının etnik kimliği üzerinden inkara dayalı yaklaşımı savunanlarla birlikteliği asla olmayacaktır.  İyi bilinmelidir ki bu mücadele Batı Trakya Türklerinin etnik kimliğinin kabulü ile gasp edilen tüm yasal hakları elde edilene kadar toplum olarak elbirliği ile sürdürülecek olan bir mücadeledir. Bu mücadelenin en önemli mihenk taşlarındna biri olan derneğimiz bu inanç ve kararlılıkla her seçim olduğu gibi sandığa gidecek tüm kardeşlerimiz,i Türkiye genelinden oy kullanacağı sandığa ulaştırıyor.

    Toplumumuzun değerli fertleri, sözün özü yapılacak seçimlerde muhakkak sandığa gidin diyoruz. Sandıkta gücünüzü göstererek bu günü fırsata çevirin diyoruz. “Türk’ün Oyu Türk’e” gidecek, Batı Trakya Türkleri vicdanının sesi ile doğru tercihini yapacak, ilkelerimizden ve mücadelemizden taviz vermeksizin her türlü zorluğu göğüsleyerek geleceğe emin adımlarla hep birlikte yol almaya devam edeceğiz diyoruz” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.