DEB Partisi: "Partilerdeki azınlık adaylarını desteklemelerini tavsiye ederiz"

    DEB Partisi: "Partilerdeki azınlık adaylarını desteklemelerini tavsiye ederiz"

     

    AÇIKLAMA

    Ülkemiz 7 Temmuz 2019 Pazar günü erken genel seçime gidiyor. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, bir seçime daha çözüm bekleyen büyük sorunlarla giriyor.

    26 Mayıs 2019 tarihinde yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi halkımızın büyük desteğini alarak 2014 yılındaki başarısını tekrarladı ve Rodop ile İskeçe illerinde birinci parti, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde de üçüncü siyasi parti oldu.

    Bu seçim sonuçlarından sonra bazı partiler tarafından DEB Partisi’ne seçime birlikte katılma teklifleri yapıldı. Bu teklifleri değerlendiren DEB Partisi, yüzde 3’lük seçim barajını da dikkate alarak, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın parlamentoda temsil edilmesinin önünde engel olmamak amacıyla bu seçimlere katılmamaktadır.

    7 Temmuz seçimleri öncesinde ülkenin yönetimine talip olan siyasi partilerin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın yıllarca çözüm bekleyen pek çok sorunuyla ilgili olarak bir program ve yol haritasının olmaması demokrasi ve azınlığımızın haklı talepleri adına büyük bir eksikliktir. Ülkenin yönetimine talip olan siyasi partilerden ve kadrolardan, ülkenin kronik sorunlarından birini oluşturan Batı Trakya’daki azınlık sorunlarına daha duyarlı olmalarını beklerdik.

    Bu bağlamda; Batı Trakya Türk Azınlığı’nın oylarıyla seçilecek azınlık milletvekillerinin, bir taraftan hükümetin dikkatini acil çözüm bekleyen azınlık sorunlarına çekmek, bir taraftan ise mensup oldukları siyasi partilerin azınlığın sorunlarına duyarlılıklarının artması için çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bunun, yıllanmış azınlık sorunlarının giderilmesi ve toplumumuzun yaşadığı büyük ekonomik kriz ve göç sorununun önüne geçilmesi için bir zorunluluk olduğunu vurgulamak isteriz. Dolayısıyla, göreve gelecek yeni hükümete azınlığın problemlerini, talep ve beklentilerini aktarabilecek ve bu problemlerin olası çözüm yollarını, azınlığın menfaat ve istekleri doğrultusunda istişare edecek temsilcilerimizin olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

    DEB Partisi olarak, üyelerimize, gönül dostlarımıza ve tüm halkımıza Rodop ve İskeçe ilindeki seçim yarışında partilerdeki azınlık adaylarını desteklemelerini tavsiye ederiz. Batı

    Trakya'daki Türk azınlık oylarının, azınlık üyesi milletvekili adaylarına verilmesinin hayati öneme sahip olduğunu unutmamak gerekir.

                                        Gümülcine, 01/07/2019

    DEB Partisi

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.