YAKA İKE Kiraz üreticileri ve çalışanları akşam yemeğinde biraraya geldi

    Previous Next

    YAKA İKE Kiraz üreticileri ve çalışanları akşam yemeğinde biraraya geldi

    YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, tesis çalışanları ve kiraz üreticilerine yönelik bir akşam yemeği verdi.

    YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi ev sahipliğinde Gümülcine'nin Çepelli köyünde 26 Haziran Çarşamba akşamı düzenlenen yemeğe başta aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Levent Sadık Ahmet olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, , T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Hüseyin Tolga Gür, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili adayı Mustafa Katrancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Gümülcine Belediye Meclis Üyesi Hasan Hasan ve diğer davetliler katıldı.

    YAKA İKE Kiraz İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, bu akşam bir aile yemeğinde bulunduklarından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Tesis olarak Avrupa’da ilk sıralarda yer aldıklarını anımsatan Sadık Ahmet, “Şu anda talep edilen dünyanın her noktasına sizin ürettiğiniz kirazlar sevk edilmektedir. Avrupa ve balkanlarda yaklaşık 29 ülkede faaliyet gösteren marketler zinciriyle şu anda işbirliği içerisindeyiz. Şu anda yapmış olduğumuz iş önemli ve katma değeri çok yüksek bir iştir. O yüzden yaptığımız bu iş hem çok stresli, hem de çok tehlikeli bir iş. Çünkü bizler üreticimizden aldığımız malı aynı şartlarda hatta daha iyi bir şekilde marketlere teslim etmek durumundayız” diye konuştu.

    Son olarak bölgedeki kiraz üreticilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Levent Sadık Ahmet sözlerini, “Modern tarıma geçmediğimiz sürece gelirimiz ya aynı kalır, yada düşer. O yüzden bizler elimizden geldiğini yapmaya devam edeceğiz. Biz kalite odaklı çalışan bir firmayız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Çalışanımızın hayat standardı da bizim için önemli, aynı şekilde üreticimizin standardı da bizim için önemlidir. Kapımız herkese açıktır, bundan da sizin en üst seviyede faydalanmanız için elimiz geleni yapmaya devam ediyoruz. Biz ne yaptığımızı bilen çok iyi bir profesyonel ekiple çalışan bir şirketiz” diyerek tamamladı.

    Yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, “Levent beyle yaka bölgesinde kiraz üreticilerinin profesyonelleşmesi gerektiği hususunda mutabık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yeni belediye yönetimi olarak bu şirketin arkasında olmakla yükümlüyüz. Elimizden gelen çabayı bu husustu göstereceğiz. 1 Eylül’den itibaren görevi devraldığımızda kiraz üreticilerimizin yanında olacağız ve elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi.

    Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili adayı Mustafa Katrancı, “Kendimizi bir ailenin yemeğinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben de bir kiraz üreticisi olarak ova bölgesinde geniş çapta kiraz üretimine başlamış bulunuyorum. Bölgemizdeki üretimi ne kadar daha çok arttırırsak hepimiz daha çok kazanacağız. Dolayısıyla ova bölgesinde de kiraz üretiminin artmasını temenni ediyorum” görüşlerine yer verdi.

    Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu söz olarak bu güzel gecede burada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Dünyada artık geleneksel tarımın bitmek üzere olduğunu anımsatan başkonsolos Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da çok zor şartlar altında çalıştığını kaydetti. “Bu zorlu çalışmanızın karşılığını alabileceğiniz bir ürün var” diyen Ömeroğlu, “Burada bu ürünü dünyaya pazarlayan bir şirket var. İkisini bir araya getirip birleştirebildiğiniz takdirde herkes için ‘kazan kazan’ durumu oluşacaktır. Bu akşam burada sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydum” görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.