İskeçe Türk Birliği Yenice El Sanatları Kursu’nun yıl sonu etkinliğine yoğun katılım

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği Yenice El Sanatları Kursu’nun yıl sonu etkinliğine yoğun katılım

    İskeçe Türk Birliği Yenice Biçki Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu’nun yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi. 2018 yılında faaliyete başlayan İskeçe’nin Yenice kasabasındaki İskeçe Türk Birliği Biçki Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu’nun, ilk yıl sonu sergisi 16 Haziran Pazar günü yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte bir yıl boyunca kursta üretilen eserlerin bir kısmı sergilendi. Sergide en çok dikkati çeken eserler ise Yenice’ye ait 150 yıllık harballı ile 100 yılı aşkın bir geçmişi olan gelinlik oldu. Sergiye katılan konuklar kursiyerler ve Yeni kurs öğretmeni Fatma Hoca tarafından karşılandı.

    Etkinliğin sunuculuğunu İTB yönetim kurulu üyesi Sevil Şerifoğlu yaptı. Açılış konuşmasını yapan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, etkinliğin gerçekleşmesinden emeği geçenleri tebrik etti. Yenice’deki İTB kursunun faaliyet göstermesinden büyük memnuniyet duyduklarını anlatan, İTB Başkanı Ahmetoğlu, “Kursiyerlerimizin bir yıl boyunca çalışarak kültürümüzün renklerini, motiflerini ilmek ilmek işleyerek ortaya çıkarmaları ve yaşatmaları bir zenginliktir. Hiç şüphesiz Yenice’deki kursumuz bölgemize ve insanımıza değer katacaktır.” ifadelerini kullandı.

    Yenice’deki etkinlikte Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de birer konuşma yaptı.

    Yapılan konuşmalardan sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. daha sonra ise konuklar sergiyi gezdi ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

    İTB’nin Yenice Biçki Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu’nun etkinliğine KİNAL Partisi milletvekili adayı Dr. Burhan Baran, İTB yöneticileri, kurs öğretmenleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.