DEB Partisi erken genel seçimler hakkında açıklama yayınladı

    DEB Partisi erken genel seçimler hakkında açıklama yayınladı

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 7 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan erken genel seçimlerle ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

    DEB Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

    “Ülkemiz, 10 Haziran 2019 Pazartesi günü itibarıyla yeni bir seçim dönemine girmiş bulunuyor. 26 Mayıs tarihinde yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde alınan sonuçtan sonra Başbakan erken seçime gideceğini açıklamış ve nihayetinde bugün (10 Haziran Pazartesi) Cumhurbaşkanı’yla yaptığı görüşmede meclisin dağılmasını talep etmiş ve 7 Temmuz 2019 Pazar günü erken genel seçimlerin yapılmasını istemiştir.

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak ülkede yapılacak erken seçim sürecini yakından takip ettiğimizi ifade etmek isteriz. 26 Mayıs Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan DEB Partisi, elde ettiği başarılı sonuç sayesinde ülke genelinde yaklaşık 41 bin oy almış ve Rodop ile İskeçe illerinde birinci parti, Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinde ise üçüncü parti olmuştur. Bu başarıyı 2014 yılındaki AP seçimlerinden sonra tekrarlayan DEB Partisi, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarını, gerek ülkemiz Yunanistan gündemine, gerekse Avrupa Birliği’ne taşımayı amaçlamış ve yıllarca çözüm bekleyen sorunlarımızı hatırlatarak yıllarca özlemini çektiğimiz demokratik açılımın bir zaruret olduğu gerçeğini dile getirmiştir.

    Avrupa Parlamentosu seçimlerinde elde ettiğimiz başarı sonucunda Yunanistan siyasetinde yer alan bazı siyasi partilerden, önümüzdeki seçimlerde ortak hareket etme konusunda teklif aldığımızı bildirmek isteriz. Bu durum, seçmenlerimizin, toplumumuzun ve gönül dostlarımızın partimize verdiği destek ve teveccühün bir sonucudur.

    7 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek erken genel seçimler öncesinde, DEB Partisi yöneticilerinden, üyelerimizden, toplumumuzun geniş kesimlerinden gelen talep ve beklentileri de dikkate alarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın talep ve menfaatleri doğrultusunda, seçimlerle ilgili olarak tavrımızı ve takip edeceğimiz politikayı önümüzdeki günlerde partimizin yetkili organlarında ele alıp belirleyeceğiz. DEB Partisi tarafından belirlenecek tavrın ve politikanın kamuoyuyla paylaşılacağını saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.