Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos, altın çıkarılmasına karşı çıktı!

    Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos, altın çıkarılmasına karşı çıktı!

    Şapçı kasabasının  yeni seçilen Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, sorunun Danıştay aşamasında olduğunu;  bölgede altın çıkarılmasına karşı olduklarını, seçim öncesinde de aynı görüşleri ifade ettiklerini ve konuyla ilgili hiç bir görüşmeyi de kabul etmediklerini vurguladı.

    Haritopulos basına aşağıdaki  açıklamayı gönderdi:

     

    “ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ”

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ

    Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση που έχει καταθέσει η εταιρία “Μεταλλευτική Θράκης Ερευνών και Εκμετάλλευσης Α.Ε.” με την οποία ζητάει την ακύρωση της απόφασης του συντονιστή της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία απερρίφθη το αίτημα της για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου “ Ερευνητικό Πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δημοσίου Μεταλλευτικού χώρου Ε5 Περιφέρειας Ροδόπης”.

    Η παράταξη μας δηλώνει ρητά και προς κάθε κατεύθυνση ότι η δέσμευση μας στο προεκλογικό πρόγραμμα μας κάθετης διαφωνίας στην εξόρυξη χρυσού είναι σταθερή και διαχρονική.

    Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα. Ισχύει για εμάς , που θα διοικήσουμε το Δήμο Μαρωνείας - Σαπών από την 1η Σεπτεμβρίου η ομόφωνη αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του.

    Μας περιμένουν αγώνες υπεράσπισης της αειφορίας του τόπου μας, υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης .

    Και θα τους δώσουμε με όλα τα μέσα.

    Ντίνος Χαριτόπουλος

    Νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.