Batı Trakya’da Bayram çoşkusu

    Previous Next

    Batı Trakya’da Bayram çoşkusu

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı Batı Trakya’da çoşkuyla kutlandı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.

    Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’in katılımlarıyla bayramın birinci günü başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Evros, Gümülcine, İskeçe illeri ile yurt dışından yüzlerce soydaş katıldı.

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bayramlaşma töreni 4 Haziran Salı günü saat 10:00 – 11:30 arasında yapıldı.

    Törene Rodop ili milletvekilleri Ayhan Karayusuf, İlhan Ahmet ve Mustafa Mustafa, İskeçe ili milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, yeni seçilen Şapçı- Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos, yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Eyalet Meclis Üyeleri Ahmet İbram, Mustafa Katrancı ve Cihan İmamoğlu, BAKEŞ Genel Başkanı Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Rodop İli Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, İskeçe İli Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Türkiye’den Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Emin Latif, ile azınlık mensubu eyalet ve belediye meclis üyeleri ve azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

    Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konukları, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu’nun yanısıra, konsolosluk çalışanları karşıladı. Ayrıca tören boyunca, bayramlaşma törenine katılan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin azınlık üyeleriyle yakından sohbet etme imkanı buldu.

    Bayram nedeniyle Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nde, DEB Partisi’nde azınlık kuruluşları ve derneklerinde de bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi.

    1. SADIK AHMET’İN KABRİNİ ZİYARET

    DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ve Sadık Ahmet Ailesi, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Dr. Sadık Ahmet’in mezarını da ziyaret etti. Dr. Sadık Ahmet’in kabir ziyaretine parti yöneticilerinin yanı sıra, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri adayları katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.