“Bizlere bu güveni duyan seçmenlerimize ve halkımıza müteşekkiriz”

    “Bizlere bu güveni duyan seçmenlerimize ve halkımıza müteşekkiriz”

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili bir açıklama yayınladı.

    Açıklamada "DEB Partisi 2014 yılındaki zaferinden sonra, 26 Mayıs 2019 Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, 40 bin oyu aşarak tarihi bir başarıya daha imza atmıştır. " ifadelerine yer verilirken, DEB Partisi'nin demokrasi ve hak arama mücadelesini daha ileriye taşıyacağı vurgulandı.

    DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

    "26 Mayıs 2019 Pazar günü gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi büyük bir başarıya imza atmıştır.

    Değerli halkımız DEB Partisi’ne büyük bir teveccüh göstererek, Rodop ve İskeçe illerinde partimizi birinciliğe taşımıştır. DEB Partisi 2014 yılındaki zaferinden sonra, 26 Mayıs 2019 Pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, 40 bin oyu aşarak tarihi bir başarıya daha imza atmıştır. Son 5 yılda bölgemizden büyük bir göç yaşanması bu sonucun anlamını daha da arttırmaktadır. Bizlere bu güveni duyan seçmenlerimize ve halkımıza müteşekkiriz.

    Bu başarıda emeği ve payı olan partimizin yöneticilerini, Avrupa Parlamentosu adaylarımızı, sandık başlarında görev yapan teşkilat üyelerimizi, seçim süresi boyunca olağanüstü bir çaba sarf eden ekibimizi, partimizin üyelerini ve tabii ki tüm halkımızı gönülden tebrik ederiz. Bu büyük başarı hiç şüphesiz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ve seslerini duyurmak için gayret sarf edeceğimiz tüm kesimlerin başarısıdır.

    Rodop ve İskeçe illerinde aldığı oylarla birinci parti olan DEB Partisi, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde ise üçüncü siyasi güç haline gelmiştir. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket edecek olan DEB Partisi, demokrasi ve hak arama mücadelesini daha ileriye taşıyacaktır.

    Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilen ve grubu bulunan aynı zamanda DEB Partisi olarak üyesi olduğumuz Avrupa Hür İttifakı (European Free Alliance) ise şu ana kadar elde edilen sonuçlara göre Avrupa Birliği üyesi ülkelerden toplam 12 milletvekili seçmiştir. Avrupa Parlamentosu’nda beş yıl boyunca görev yapacak olan EFA üyesi milletvekilleriyle DEB Partisi olarak yakın işbirliği ve diyalog halinde olacağımızı ifade etmek isteriz. Halkımızdan aldığımız bu gücü, halkımızın sesi olmak ve demokrasi mücadelesine katkı sağlamak amacıyla kullanacağız. Partimiz bundan sonra Yunanistan genelinde siyaset yapma yolunda mesafe almaya çalışacak ve bu yönde ilerleyecektir. Aktif bir siyasi parti olarak bölgemizin ve ülkemizin sorunlarıyla ilgilenecek olan DEB Partisi, azınlık hakları, kişisel hak ve özgürlüklerin yanısıra, halkımızı derinden etkileyen ekonomik krizin neden olduğu yoksulluk, işsizlik ve göç sorunlarının çözümü için demokratik ve haklı taleplerin yüksek sesle dile getirilmesi için uğraş verecektir.

    Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ülkemizin haritası üç siyasi partinin renklerine boyanmıştır. Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) Partisi ile Siriza Partisi’nin yanısıra haritada DEB Partisi’nin seçim yarışını birinci olarak bitirdiği iller bulunmaktadır. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin en önemli sonucu ise ülkenin bir erken seçime gidiyor olmasıdır.

    DEB Partisi'nin önümüzdeki süreçte siyasi parti hüviyetiyle, gerek Atina gerekse Avrupa nezdinde, sorunların dile getirilmesi ve çözümü noktasında girişimleri olacaktır. Halkımızın büyük desteğine lâyık olmak adına, yüklendiğimiz sorumluluğun bilinciyle hareket edip, çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Demokratik bir seçimin gerçekleşmesine olanak sağlayan, ülkemizin yetkili organlarına da teşekkür ediyoruz.

    Bilinçli bir toplum olarak, büyük bir kenetlenme örneği sergileyen, el ele, omuz omuza hareket etme refleksi geliştiren halkımızı kutluyoruz. Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarının ve partimizin elde ettiği büyük başarının, ülkemize ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

    HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ!.."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.