Şapçı’da ilk toplu iftar gerçekleşti!

    Previous Next

    Şapçı’da ilk toplu iftar gerçekleşti!

    Rodop ilinin Şapçı kasabasında 27 Mayıs 2019 akşamı  bir ilk gerçekleşti. Şapçı kasabasında gençlerin katkılarıyla ilk defa toplu bir iftar düzenlendi.

    İftara; Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet,  T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık, milletvekili İlhan Ahmet, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği vaiz Yusuf Balcı, Şapçı Belediye Başkanı Yannis Stavridis, son yerel seçimlerde %40 civarında oy alarak ikinci hafta Stavridis ile yarışacak olan Şapçı eski belediye başkanı Dinos Haritopoulos’un yanı sıra Şapçı halkı katıldı.

    İftar programı Gümülcine S. Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri tarafından okunan mevlitle başladı.

    Hep birlikte yapılan iftardan sonra, Şapçı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet İdriz, katılımcılara teşekkür etti ve Şapçı gençlerinin bu güzel başlangıcı devam ettireceklerine inandığını söyledi.

    Şapçı gençlerini kutladığını, Ramazanı tebrik ettiğini, Şapçı’da ilk defa bu kadar güzel bir iftar yaptıklarını belirten Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, gençleri bu hayır yolunu açtıkları için gönülden kutladığını söyledi.

    Milletvekili İlhan Ahmet, Şapçı gençliğinin muhteşem bir iftar yaptıklarını, Şapçı’ya son 15 yıldan bu yana kandil gecelerine geldiklerini ve bu akşamki organizasyonun da Şapçı gençlerine çok yakıştığını belirtti.

    T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık, Gümülcine Başkonsolosu’nun selamlarını getirdiğini ve geleceğin teminatı olan gençlerin böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirmelerinin çok sevindirici olduğunu söyledi.

    Azınlık için bu günlerin kutsal olduğunu, Ramazanın sona ermekte olduğunu belirten Şapçı Beleidyesi başkan adayı Dinos Haritopoulos, herkese iyi bayramlar dilediğini ve her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

    İyi Ramazanlar dilediğini ve yaklaşmakta olan bayramı sağlık ve huzur içerisinde geçirilmesini temenni ettiğini söyleyen Şapçı Belediye Başkanı Yannis Stavridis, bu tür organizasyonları desteklediklerini ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

    Şapçı gençleri 27 Haziran 2019 akşamı mükemmel bir organizasyona imza atarken, ilk defa toplu bir iftar yapmanın heyecanını yaşadılar. Gençleri bu güzel organizasyondan dolayı tebrik ederken gelecek yıllarda da bu birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.