Belediye seçimleri ikinci haftaya kaldı!

    Belediye seçimleri ikinci haftaya kaldı!

    26 Mayıs 2019 yerel seçimlerinden sonra Yunanistan yeni bir döneme girdi. Seçimlerde yenilgiyi kabul eden SYRIZA Lideri Çipras, 30 Haziran’da erken seçim ilan etti.

    Belediyelerdeki seçimler ikinci tura kaldı. DEB Partisi İskeçe ve Gümülcine’de oyların çoğunluğunu alarak ilk sıraya yerleşti.

    Yassıköy Belediyesinde resmi olmayan sonuçlara göre Önder Mümin oyların %43 gibi bir kısmını alarak seçimi birinci sırada tamamladı. Halen belediye başkanı olan İsmet Kadı ise %22’de kalarak ikinci haftaya kalamadı. Kiryakos Amucas %32 oy alarak ikinci haftada Önder Mümin’le yarışacak.

    Gümülcine Belediyesi de ikinci haftaya kaldı. Garanis %45 oy alarak birinci sıraya yerleşti. İkinci haftadaki rakibi ise %28 oyla Gravanis oldu.

    İskeçe’nin Mustafçova Belediyesinde de seçim ikinci haftaya kaldı. Cemil Kabza oyların %30 gibi bir kısmını aldı. İkinci haftada oyların %26’nı alan Rıdvan Delihüseyin’le yarışacak.

    Kozlukebir Belediyesinde de düğüm ikinci hafta çözülecek. Rıdvan Ahmet oyların %47,62’ni aldı. İkinci haftada oyların %41’ni alan Erdem Hüseyin’le yarışacak.

    Şapçı Belediyesinde ise eski başkan Dinos Haritopoulos seçimi %40 gibi yüksek bir rakamla ilk sırada tamamladı. İkinci haftadaki rakibi ise oyların %28’ni alan Stavridis oldu.

    Eyalet seçimlerinde de ikinci hafta yarışı yaşanacak. Metios %34, Topsidis %30 gibi rakamları elde ederek ikinci hafta yarışacaklar.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.