Yıl Sonu Kapanış Sergisine Yoğun İlgi Oldu!

    Previous Next

    Yıl Sonu Kapanış Sergisine Yoğun İlgi Oldu!

    Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faaliyetlerine devam eden Kozlukebir, K. Müsellim, Durhasanlar, Sirkeli, Çayvakıf, Dikilitaş el sanatları kurslarının yıl sonu kapanış sergisi 6.4.2019 günü Kozlukebir köyündeki eski belediye binasında yapıldı.

    Serginin açılışına, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşleri Aslı Ömeroğlu, Milletvekili İlhan Ahmet, Eyalet meclis üyesi adayı Cihan İmamoğlu, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Akademi Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Devlet Hastanesi Kulak, Burun , Boğaz Kliniği Müdürü Dr. Mehmet Eminoğlu, kurs öğretmenleri, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

    KURSLARIN AMACI SAĞLIKLI BEYİNLER YETİŞTİRMEK

    Açılış konuşmalarında, kursların asıl amaçlarının sağlıklı beyinler, sağlıklı anneler yetiştirmek ve birlikte olabilmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, “ Kadınların evde olmalarından dolayı psikolojik sorunların çoğalması bizim için büyük bir problem. Bunları çözebilmek için sorumluluk vermeye çalıştık. İnsiyatif alarak kendi başlarına karar verebilsinler, tanışabilsinler ve çalışabilsinler istedik.” Görüşlerine yer verdi.

    Belediye olarak çocuklara Uçurtma Şenliği, jimnastik programları ve çocuk sinemaları gibi etkinliklerle destek olmaya çalıştıklarını belirten Kozlukebir Bld. Bşk. Yrd. Hüseyin Mustafa, “Bundan sonra da daha fazlasını başarmak için çalışacağız. Bu tür organizasyonlar; kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirecektir. Biz, Kozlukebir Bld. olarak her zaman sizlerin yanında olacağız. ”

    Yetenekli hanımların arasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, “GTGB yönetimine teşekkür ediyorum. Böyle bayanları öne çıkarmayı ve bir çatı altında toplamayı başardılar. Bunun önemli olduğunu ve katkı sağladıklarını düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı.

    KADIN KOOPERATİFLERİ KONUSUNDA SEFERBERLİK BAŞLATACAĞIZ

    Herkesi tebrik ettiğini ve şahsen Mediha Bekiroğlu’na teşekkür ettiğini söyleyen Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, “Burada yapılan iş çok büyük. Ev ekonomisine katkısı çok önemli. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantıda Orestiada’dan Kadın Kooperatifi başkanını da getirdik. Onlar toplanmış ve ev ürünlerini üretip satıyorlar ve önemli miktarda para kazanıyorlar. Bu bilgiyi elde etmek için bir seferberlik başlatacağız hep birlikte. Bunun nasıl çalıştığını yerinde gördüm. İnceleme aşamamız devam ediyor. Küçük kooperatifler kurarak hanımların ayakta kalabilmeleri ve ev ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için nelerin yapılması gerektiğini incelemekteyiz.” İfadelerini kulandı.

    El işleri kurslarının bölge için çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu eşleri Aslı Ömeroğlu, “Buradaki kursları ziyaret etmeye ve hanımlarla tanışmaya çalışıyorum. Benim gözlemim kursların bölgedeki bayanlar sosyal ve ekonomik olarak çok şey kattığı ve faydalı olduğudur.” Görüşlerini ifade etti.

    Etkinlik katılımcılara çeşitli hediyelerin takdimi ve serginin gezilmesiyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.