Batı Trakya Türk basını mensupları ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti

    Batı Trakya Türk basını mensupları ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti

    Gazeteciler ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin çalışmalarını bizzat yerinde gördü ve çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi edindi.

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) düzenlediği program çerçevesinde Batı Trakya Türk basını mensupları 20 Mart 2019 tarihinde ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti. Üç bölümden oluşan program doğrultusunda ilk önce aynı günün sabahı ABTTF ve Avrupa Hür İttifakı (EFA) ortaklığında Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen ve Batı Trakya Türk toplumunun eğitim alanında yaşadığı sorunların ele alındığı konferansı takip eden gazeteciler, ardından ABTTF’nin rehberliğinde AP binası ve AP Müzesi’ni (Parlamentarium) gezdi. Gezinin ardından Gündem Gazetesi’nden Ozan Ahmetoğlu, Birlik Gazetesi’nden İlhan Tahsin, Cumhuriyet Gazetesi’nden Sezer Rıza ve Millet Gazetesi’nden Yunus Onbaşı’nın yanı sıra konferansın konuşmacılarından Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah, ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret etti. Ziyarette, ABTTF’yi temsilen ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf ve Vedat Arap, ABTTF Merkez Ofis Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz ve ABTTF Brüksel Temsilciliği Koordinatörü Aykut Garipoğlu Batı Trakya’dan gelen konukları ağırladı.

    Halit Habip Oğlu: ABTTF Brüksel Temsilciliği ile Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını Avrupa Parlamentosu başta Avrupa Birliği kurumları nezdinde gündeme taşıyor, gündemde tutuyoruz

    Ziyaret kapsamında yapılan ortak görüşmede ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi Yunanistan’da hak ihlallerine maruz kalan ve ayrımcılığa uğrayan Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını AB gündemine taşımak ve çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Aralık 2010’da açılan ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Avrupa Parlamentosu (AP) başta AB kurumları nezdinde lobi faaliyetleri yürüttüğünü ifade etti. Bu doğrultuda ABTTF’nin EFA ile birlikte düzenlediği eğitim konulu ortak konferansın çok başarılı geçtiğini belirten Habip Oğlu, konferansa AP’de farklı siyasi gruplara mensup Yunan kökenli parlamenterlerin de iştirak etmesinin ABTTF’nin başarılı çalışmalarının bir sonucu olduğunu aktardı. Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının yıllar içerisinde artış gösterdiğini not eden Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kuruluşların birlikte ve koordineli bir şekilde çalışmasının önemine vurgu yaparak ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin yaptığı çalışmalarla Batı Trakya Türk toplumunu AB’de daha görünür ve bilinir kıldığını söyledi.

    Ziyaret kapsamında yapılan görüntülü sunum ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin faaliyet ve çalışmaları Batı Trakya Türk basını mensuplarına ayrıntılı olarak aktarıldı. Gündem, Birlik, Cumhuriyet ve Millet gazetelerini temsilen ziyarette yer alan gazeteciler, ABTTF’nin Brüksel Temsilciliği vasıtasıyla AB nezdinde yürüttüğü başarılı çalışmaları överek ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa’daki sesi olduğunu ifade ettiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.