DEB Partisi Genel Sekreteri Yeşim Hasan EFA Genel Kurulu’na katıldı

    Previous Next

    DEB Partisi Genel Sekreteri Yeşim Hasan EFA Genel Kurulu’na katıldı

    Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA) bu yılki Genel Kurulu Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlendi. 6-9 Mart arası düzenlenen Genel Kurul’a DEB Partisi Genel Sekreteri Yeşim Hasan katıldı. Genel Kurul’da farklı konuların ele alındığı bir çok toplantı ve oturumlar gerçekleşti. Bu konulardan bir tanesi de EFA içerisinde bundan sonraki yıllarda  yeni üyelik sisteminin yürürlüğe girecek olmasıydı. DEB Partisi 2015 yılından itibaren Avrupa Hür İttifakı (EFA) çatısı altında bir gözlemci üye sıfatındaydı ve bu yeni üyelik istemi ile EFA’ya tam üye olma yolu açıldı. DEB Partisi’nin tam üye olarak EFA’da yer alacak olması, bu yapıda daha çok söz hakkına sahip olmamızın dışında azınlık problemlerini Avrupa’da duyurmayı daha kolaylaştırarak gücümüze güç katacağı inancındayız.

    Genel Kurul sırasında Yeşim Hasan EFA Genel Direktörü Günter ile bire bir konuşma şansı buldu. Günter DEB Partisi’nin EFA’ya tam üye olmasının Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı için önemlerinden bahsetti ve bu üyelik ile çok güzel şeyler gerçekleştirilebileceğine değindi.

    8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Avrupa’nın diğer azınlık mensubu kadınlar ile Genel Sekreter Yeşim Hasan da Batı Trakya Müslüman Türk Kadınını temsilen etkinlikte yer alırken, Genel Kurul’a katılanlarla birlikte Avrupa Parlamentosu’nu da ziyaret etme şansı buldu.

    Genel Kurul bildiri kitapçığı içerisinde Batı Trakya Mülüman Türk Azınlık insanının sorunlarının yer aldığı bir bölüme yer verilmesi bizleri ayrıca mutlu etti.

    Son olarak EFA’nın yeni yönetimini belirlediği seçimler düzenlendi. Yapılan seçimlerde oy çoğunluğuyla, Başkan: Lorena Lopezde Lacalle, Genel Sekreter: Jordi Sole, Kasadar: Andre Spoorendonk seçildi.  

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.