Çanakkale Şehitlerimizi Minnet ve Saygıyla Anıyoruz!

    Çanakkale Şehitlerimizi Minnet ve Saygıyla Anıyoruz!

    YORUM

    Bugün 18 Mart 2019. 104 yıl önce Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazıldı. Her yaştan ve her meslekten binlerce insan vatanları uğruna, Osmanlı’nın ve Türk Milleti’nin geleceği için dönmemek üzere Çanakkale’ye koştular. Geride ana, baba, kızan ve nişanlılarını bıraktılar. Kazanılması gereken bir savaştı. Her şeylerini vermeliydiler. Öyle de yaptılar.

    Günlerce, çok zor koşullar altında vatanlarını savundular, kahramanca savaştılar, düşmanın İstanbul’a girişine izin vermediler. Vatan toprakları yaklaşık 250.000 şehit kanıyla sulandı; binlercesi de yaralandı.

    Çanakkale’ye koşanlar arasında, Osmanlı coğrafyasının çeşitli bölgelerinden, Balkanlar’dan ve Gümülcine’den, İskeçe’den, Dedeağaç’tan yaklaşık 8.500 Türk de vardı. Onlar da vatanları uğruna gözlerini kırpmadan cepheye koştular. Emperyalist düşmana aman vermediler. Kanlı Sırt’ta, Seddülbahir’de göğüs göğüse çarpıştılar. Bir çoğu şehitlik mertebesine erdi. Bir kısmı da yıllar sonra gazi olarak ailelerine kavuştu.

    Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştirdi. Türk Milleti’nin kahramanlığı, boyunduruk kabul etmediği, tarihte olduğu gibi burada da yeniden ispatlandı. Çanakkale aynı zamanda, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kuracak olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ortaya çıkardı; onun kahramanlığı ve yönlendirmesiyle savaşın seyri değişti.

    104 yıl sonra bu kahraman insanlar için ne yazılsa azdır. Hepsi kahramandılar. Onlar;

    “Bir kahraman takım ve de Yahya Çavuş'tular
    Tam üç alayla burada gönülden vuruştular
    Düşman tümen sanırdı bu şahane erleri
    Allah'ı arzu ettiler, akşama kavuştular”

    104 yıl aradan sonra Osmanlı’nın, Türk Milleti’nin geleceği için şehit olan tüm insanlarımızı minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.