Miçotakis, “Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler”

    Previous Next

    Miçotakis, “Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler”

    N.D. Lideri Kiryakos Miçotakis, Rodop ve İskeçe bölgeleri ziyareti kapsamında 15 Mart 2019 günü sabah saatlerinde Şapçı kasabası ve Sirkelli- Filira köyünü ziyaret etti. Miçotakis’in, “1989 yılında, bölgede gözlerimle; fakirliği, yalnızlığı ve ayrımcılığı gördüm.” Sözleri dikkat çekti.

    Şapçı kasabasında halk pazarını, kahvehaneleri gezen ve halkla selamlaşan Miçotakis’e yerel partililer eşlik etti.

    Miçotakis daha sonra da Sirkeli- Filira köyünü geldi ve ilk önce bir özürlü çocuğu evinde ziyaret etti. Köy kahvesine gelişinde Miçotakis’e genç bir kız tarafından çiçek takdim edildi. Burada halkla sohbet eden Miçotakis’e Kozlukebir – Arriana Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet tarafından bölgenin sorunları anlatıldı.

    Miçotakis sohbet sırasında, “Trakya ve Azınlıkla olan ilişkilerimiz bilinmekte ve denenmiştir.” Diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Bölgeye ilk defa 1989 yılında Miçotakis’le birlikte geldim. Bölgede gözlerimle; fakirliği, yalnızlığı ve ayrımcılığı gördüm. Biz parti olarak, bütün zorluklara rağmen, barış içinde yaşama politikalarını geliştirdik ki bu aynı zamanda bir model niteliğindedir.

    Bugün bir camiye yapılan saldırıda (Yeni Zellanda) 40 kişinin öldürüldüğünü görünce, bütün zorluklara rağmen neleri kazandırabildiğimizi anlıyorum.

    Eğitim benim için çok önemli. Çocuklar her iki dili de öğrenmelidirler. Ben kendim üç dili öğrenerek hayata başladım. Çocukların iki dili öğrenmeleri önemli.

    Her zaman ben ve Bölge Genel Sekreteri sorunlarınızın çözümü konusunda yanınızdayız."

    Hediye takdiminden sonra Miçotakis Azınlık İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada öğretmenlerden bilgi alan Miçotakis Türkçe ve Yunanca kitapları inceledi; çocukların eğitim durumlarını ve ilkokuldan sonra hangi okullara devam ettiklerini sordu.

    Miçotakis son olarak da Kozlukebir – Arriana Belediyesi İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti ve partililerle görüştü.

    Miçotakis’e Sirkeli köyü ziyaretinde; eski bakanlardan Evripidis Stilyanidis, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir belediye başkan adaylarından İbrahim Şerif, Eyalet Başkanı Methios, Rodop İli Sekereteri Çalikidis, Dr. Mehmet Eminoğlu, İdriz Ahmet, Eyalet meclis üyeleri Ahmet İbram, Tarkan Murtaza, Mustafa Katrancı, İsmail Hüse Mustafa’nın yanı sıra diğer partililer eşlik etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.