Çeşme Atina feribot seferleri başlıyor!

    Çeşme Atina feribot seferleri başlıyor!

    Yunanistan ile Türkiye arasında uzun yıllardır konuşulan ancak hayata geçirilemeyen proje gerçek oluyor. İzmir’in Çeşme ilçesi ile Atina’nın Lavrion Limanı arasında feribot seferlerinin başlatılması için ilk somut adımlar atıldı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasındaki görüşmelerin ardından bir Türk firması girişimde bulunup hazırlıklarını da tamamladı. 2 Haziran tarihinden itibaren hem Türkiye hem de Yunanistan için tarihi bir özellik de taşıyan arabalı vapur seferleri başlayacak.

    Çeşme ve Atina arasındaki feribot hattında otomobillerin yanı sıra tırlar da olacak.

    Feribot seferlerini düzenleyecek olan şirketin yönetim kurulu başkanı Bülent İpek proje hakkında şunları söyledi:

    “Bu hattın açılması için yıllardır önemli bir mücadele veriliyordu. Her seferinde çok istenmesine rağmen bu sağlanamadı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın ortaya koydukları irade, bu tarihi adımın atılmasının dönüm noktalarından biri oldu. Seferlerin başlamasıyla iki ülke arasındaki yolculuk 7 saat olacak. Seferler sayesinde, gurbetçilerimiz başta olmak üzere turistlerin, Avrupa’ya kendi araçlarıyla seyahat edebilecek olması önemli bir kolaylık getirecek. Tüm bunların yanında İstanbul trafiğinde yoğunluğa neden olan, yakıt tüketimi ile çevre kirliliğine neden olan TIR’ların, İzmir üzerinden Avrupa’ya gitmesiyle, şirketlerin maliyetleri düşecek. Ayrıca seferler, iki ülke arasındaki ticari ve insani ilişkileri geliştirme potansiyeli taşıyor. Ve biz bu hattı ülkemiz ile Avrupa arasındaki bir köprü olarak görüyoruz.”

    turizmtatilseyahat.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.