Menetler çayına köprü yapımı için ihale ve sözleşme onaylandı

    Menetler çayına köprü yapımı için ihale ve sözleşme onaylandı

    Kozlukebir Belediyesi sınırları içinde yer alan Menetler köyü yakınındaki Kocaçay’a köprü yapımı ve yol çalışmaları için ihale ve sözleşme şartları onaylandı.

    Konuyla ilgili olarak DMT Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram yaptığı açıklamada, "Doğu Makedonya ve Trakya (DMT) Eyaleti Ekonomi Komisyonu, 1 Mart 2019 tarihinde yaptığı toplantıda Menetler çayı dediğimiz Koca çaya yapılacak köprü ve yol çalışmaları için ihalenin ve sözleşmenin şartlarını 213/ 2019 sayılı kararıyla oybirliği ile onaylamış bulunmaktadır.Buna göre Mayıs ayının ilk 10 günü ihalenin tamamlanıp , sözleşmenin de yıl sonuna kadar imzalanması öngörülüyor. Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

    Hatırlanacağı üzere bölge halkının yıllardan bu yana çözüm beklediği başlıca sorunlardan biri olan Kocaçay köprüsü için açılan ihale, 2016 yılında hükümetin ihale yasasında yaptığı değişiklik sonucu iptal edilmişti. Daha sonra DMT Eyaleti 26 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısında, Rodop ili için 7.5 milyon euro tutarındaki projeleri onaylamış ve bu projeler arasında Menetler köyü yakınındaki Kocaçay’a köprü yapımı da yer almıştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.